Chutne a skoro ZADARMO: Parádna večera pre celú rodinu za necelých 6 eur!
V jednoduchosti je krása. Spravte si s nami tento nenáročný recept. Rodina vás bude zbožňovať! :)
Ale čo uvariť na večeru, aby celá rodina neostala hladná? Znie to možno neuveriteľne, no dá sa to, aj keď za nákup miniete ani nie 5 eur. A pritom máte všetky suroviny, ktoré potrebujte na prípravu zdravej a chutnej večere.
Lacné a ľahké cestoviny s paradajkovou omáčkou
Potrebujeme:
- Fusilli cestoviny K-Classic (500 g),
- 1 strednú cibuľu,
- 100 g sušených paradajok v oleji – pultový predaj,
- dve konzervy paradajok K-Classic,
- oregano, konzervu olív,
- polooštiepok K-Classic neúdený 190 g.
Suroviny mimo nákupného bločka: trošku olivového oleja, soľ, čierne korenie (každá gazdinka isto doma má zásobu týchto základných surovín).
Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Dobré je nechať si časť vody z cestovín do omáčky. Sušené paradajky zlejeme z oleja a v ňom smažíme na kocky nakrájanú cibuľu. Nejde len o tom, že šetríme olejom, ale pokiaľ v ňom stáli sušené paradajky, máme olej, ktorý má skvelú chuť a obohatí naše jedlo.
Ak by ho bolo málo, dolejeme ešte trošku olivového oleja zo špajze. Keď už je cibuľka jemne opražená, pridáme smažiť aj nasekané sušené paradajky.
Zalejeme oboma konzervami paradajok, pridáme trošku oregana, soľ, čierne korenie, nasekané olivy a necháme prevrieť. Dobré je dať trochu vody z varenia cestovín.
A cestoviny do omáčky, nikdy nie naopak!
Ak máte radšej kapari namiesto olív, pokojne zvoľte tie. Pokiaľ vám nejako nevadí cesnak, odporúčame zastrúhať do omáčky aj jeden strúčik v závere varenia. Cestoviny podávame zastrúhané syrom.
Nakoniec môžeme ešte jemne pokvapkať olivovým olejom.
Náš tip: V prípade, že sa vám paradajková omáčka zdá kyslejšia, pridajte trošku cukru, skvelo zvýrazní chuť.
Pre všetky potrebné ingrediencie na varenie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.
(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy