Rastislav Búgel Kultúra

Chystá sa ďalšia Zóna bez peňazí: Na svoje si prídu aj zberatelia

Posledná novembrová sobota bude v Trnave patriť už tradične podujatiu Zóna bez peňazí. Organizátori na jej šieste pokračovanie získali od mesta priestory v budove bývalého Tatraskla na Trhovej ulici na čas od 9. do 17. hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa ďalšia Zóna bez peňazí: Na svoje si prídu aj zberatelia
Zdroj: TASR

„Ten, kto sa rozhodne potešiť druhých a príde na Zónu bez peňazí, môže so sebou priniesť zimné oblečenie, knihy, šperky, kuchynské pomôcky, funkčné domáce spotrebiče či iné doplnky do domácnosti, školské pomôcky a hračky. V minulosti návštevníci podarovali aj televízor, počítač, mikrovlnnú trúbu, lyže, hrnce, fotoaparáty,“ povedala za organizátorský tím Lenka Juríková. Na svoje si môžu prísť tiež zberatelia, ktorí na zóne zakaždým nájdu zaujímavé knihy, pohľadnice, keramické hrnčeky alebo porcelán.

Dôraz sa však kladie na to, aby boli veci zachovalé a funkčné, tak, aby ich mohli ešte druhí ľudia využiť. Deravé svetre, špinavé hračky či roztrhané knihy radosť už nikomu neurobia. „Cieľom podujatia je darovať veci, ktoré sú pekné, majú stále hodnotu, ale už ich doma nepotrebujeme,“ doplnila Juríková. Zvyšné veci rozdelia pre rodiny v núdzi. Súčasťou podujatia, do ktorého sa zapája čoraz viac dobrovoľníkov, bude aj tvorivá dielnička pre deti či gastrokútik.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM