Dominika Handzušová Rôzne

Chystá sa vzdelávací program Publikum Pro: Odštartuje workshopom o zvučení

Publikum Pro je celoročným vzdelávacím projektom pre kultúrnu obec. Čoho sa budú týkať jednotlivé podujatia a čo prinesie to najbližšie?

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa vzdelávací program Publikum Pro: Odštartuje workshopom o zvučení
Zdroj: TASR

Vzdelávací projekt Publikum Pro odštartuje už tento víkend workshopom o zvučení. Projekt je určený najmä ľuďom, ktorí sa aktívne podieľajú na tvorbe kultúry a umenia.

„Cieľom je pomocou prednášok, workshopov a seminárov pomôcť kultúrnej a umeleckej scéne v Trnave rásť a napredovať,“ hovorí predseda OZ Publikum.sk, Michal Klembara.

Limitovaný počet

Prvý workshop pod názvom Základy ozvučovania sa uskutoční v sobotu 18. apríla a nedeľu 19. apríla. V oba dni sa programu so začiatkom o 14:00 môže zúčastniť maximálne 20 ľudí. „Pre obmedzenú kapacitu, ktorej cieľom je udržať workshop v praktickej rovine, je registrácia povinná. Účasť na workshope je však zadarmo,“ informoval predseda OZ.

Zaregistrovať sa môžete zaslaním emailu na adresu workshop@malyberlin.sk. „Stačí uviesť meno a niečo v krátkosti o tom, čo robíte, aby sme vedeli program upraviť podľa toho, čo skutočne potrebujete. Uveďte aj to, v ktorý deň máte záujem sa workshopu zúčastniť,“ pripomína Klembara.

Workshop ozvučovania ponúkne základné teoretické aj praktické informácie o ozvučovacom systéme (od mikrofónu až po PA). Trojhodinovým programom bude sprevádzať skúsený zvukár a hudobník Roman Kraic.

Nie len o umení

Vzdelávací program pripravuje občianske združenie Publikum.sk s finančnou podporou Nadácie Eset. „Postupne bude každý mesiac pripravených niekoľko podujatí, ktoré sa budú dotýkať priamo tvorby alebo všeobecnejších tém ako napr. autorské právo, účtovníctvo, fungovanie neziskových organizácií a podobne,“ dodal Klembara.

Mohlo by vás zaujímať:
Stretnite sa s BAndou: V Galérii bude komentovať prehliadku svojej výstavy
J.R.D. Miroslava Trubača zavrie Synagógu: Po výstave sa začne rekonštrukcia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM