Erik Bojničan Rôzne

Cibuľové slávnosti vo veľkom štýle: Ponúknu skutočne nevídaný pohľad!

Šikovnosť Maduničanov si už našla cestu do slovenskej i svetovej knihy rekordov. Zisťovali sme, akú parádu si nachystali na tento rok. Tipnete si?

Ilustračný obrázok k článku Cibuľové slávnosti vo veľkom štýle: Ponúknu skutočne nevídaný pohľad!
21
Galéria
Zdroj: TASR

Madunické Cibuľové slávnosti si v ostatných rokoch môžeme spojiť okrem dobrej zábavy i s cibuľovými rekordmi. Od roku 2007 je vo svetovej knihe rekordov zapísaný cibuľový veniec dlhý 163 metrov, ktorý uplietlo 18 madunických žien. Na videnie boli už aj troj- a dvojrozmerné rozprávkové postavy s 3,23 metrov vysokým cibuľovým drakom, na ktoré minuli spolu 14 000 cibúľ či cibuľový bilbord alebo maxicibuľu, na ktorú použili 10 080 cibuľových hlavičiek.

V roku 2015 si mohli návštevníci pozrieť 2,8 metra vysokého koňa skákajúceho cez 1,2-metrovú parkúrovú prekážku, ako inak, z cibule. Môžete si pozrieť fotky koňa, na ktorého použili bezmála 5 000 hlávok pre obec typickej zeleniny.

Cibuľové boli v minulosti aj olympijské kruhy s rozmermi 4,5×2,2 metra či pocta cyklistovi Petrovi Saganovi, ktorú si mohli ľudia v Maduniciach prezrieť počas ostatného ročníka. Čo si organizátori nachystali na tento ročník?

Ako pre náš portál prezradila Mária Hergezelová z obecného úradu v Maduniciach, návštevníci uvidia 3D postavu Márie Terézie vykladanú z bielej, žltej a červenej cibule v nadživotnej veľkosti.

Na to či opäť pôjde o slovenský či svetový rekord si budeme musieť počkať. Túto chystanú parádu si však budú môcť pozrieť návštevníci Cibuľových slávností už v sobotu 19. augusta doobeda.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť atmosféru minulého ročníka Cibuľových slávností.

OBRAZOM: 21. ročník Cibuľových slávností v Maduniciach
21
Galéria
Zdroj: Obec Madunice

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM