Rastislav Búgel Futbal

Cleber po operácii už trénuje: Godála vyradili svalové problémy

Brazílsky futbalista Cleber Nascimento sa po viac ako triapolmesačnej pauze opäť hlási o miesto v zostave Spartaka Trnava. Dvadsaťdeväťročný ofenzívny stredopoliar po zranení už viac ako týždeň trénuje s mužstvom a čoskoro by mal byť pripravený nastúpiť v drese fortunaligistu.

Ilustračný obrázok k článku Cleber po operácii už trénuje: Godála vyradili svalové problémy
Zdroj: TASR

Cleber hral súťažný zápas naposledy 9. júla. Už v 10. minúte súboja Európskej ligy s Olimpicom Sarajevo však musel striedať, keď po zdanlivo nevinnom strete zostal ležať na zemi. Neskôr sa ukázalo, že má v nohe zlomenú kostičku a musí podstúpiť operáciu. „Viac ako týždeň už trénujem s tímom, postupne zaberám stále viac, verím, že do dvoch týždňov budem stopercentne pripravený odohrať celých deväťdesiat minút,“ uviedol Brazílčan pre klubovú webstránku.

Pri návrate na trávniky mu pomáhal okrem zdravotného personálu aj špecialista na fitness tréning a asistent Ivana Hucka Milan Ivanka. „Tri týždne robíme spolu aj individuálne tréningy, cítim už silu v nohách. Trošku sa ešte bojím o členok, v sobotňajšom zápase proti Senici by som však bol rád na súpiske. Samozrejme, je to na trénerovi. Trúfol by som si na dvadsať minút. Na celý duel ešte nie som fyzicky pripravený, hoci sa už cítim dobre,“ dodal Cleber, ktorý počas rekonvalescencie bol tri týždne aj v domovine, kde tiež absolvoval rehabilitačné procedúry.

Tréneri Spartaka budú musieť riešiť pred duelom 15. kola FL so Senicou nové zloženie stopérskej dvojice. Boris Godál totiž pre svalové problémy nedohral súboj s Ružomberkom. „Fit nebude s najväčšou pravdepodobnosťou ani v sobotu, našťastie nemá sval natrhnutý,“ poznamenal asistent trénera Milan Ivanka. Pochvalu od neho si vyslúžil Španiel Jose David Casado. „Upravili sme mu jedálniček, schudol tri kilogramy. Chceme, aby bol pohyblivejší, zapracoval na sebe, čo je pozitívne,“ dodal Ivanka pre www.spartak.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM