Monika Hanigovská Kultúra

ČO a KDE môžete zažiť? Takéto LÁKAVÉ podujatia odštartujú v Trnave a okolí

Chcete si niekam skočiť, no neviete kam? Ponúkame vám výber podujatí.

Ilustračný obrázok k článku ČO a KDE môžete zažiť? Takéto LÁKAVÉ podujatia odštartujú v Trnave a okolí
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Aj keď tu máme stred týždňa, nudiť sa nebudete! Pozrite sa, čo všetko sa chystá v Malom Ríme a okolí.

Beseda s autorom hororovej literatúry

2. novembra o 16.30 hod, klub Axa, Námestie sv. Michala, Hlohovec

Milujete knihy a najmä horory? Do Hlohovca príde autor strašidelných príbehov. Ako informuje mesto Hlhovec, Mark E. Pocha je editor a autor hororovej literatúry, viacnásobný finalista prestížnych poviedkových súťaží, majster slasherov a zimomriavok. Budeme sa rozprávať o okrajových žánroch v slovenskej literatúre, rozkvete hororu a prepojení literatúry i autorov so sociálnymi sieťami a „influencerstvom“.

Bereza & Kotlar Project

3. novembra o 19.00 hod., Empírové divadlo, Zámok 7, Hlohovec

Ulahodíme aj všetkým jazzovým nadšencom! V Hlohovci odštartuje jazzový koncert Bereza & Kotlar Project. Toto hudobné zoskupenie sa zameriava na interpretáciu autorskej hudby Pala Berezu a Luda Kotlára – dvoch leaderov projektu. Ich hudba je spojením virtuóznej hry a lyrickej melodiky, inšpirovanou hlavne škandinávskym jazzom. Táto fúzia prináša svieži a moderný zvuk, ktorý dokáže zaujať nie len odbornú verejnosť, ale taktiež aj laického poslucháča.

Nesmrteľný les

3. novembra o 16.30 hod., Mestská knižnica Skalica, Námestie slobody, Skalica

Mestská knižnica pozýva fanúšikov prírody. Skočte si na premietanie filmu a besedu s Andrejom Popovičom.

HK ESMERO Skalica – HK Brezno

4. novembra od 17.00 do 19.30 hod., ESMERO aréna, Skalica

Chcete zažiť športové nadšenie? V Skalici si vychutnáte zápas druhej najvyššej súťaže ľadového hokeja – proti sebe sa postavia tímy HK ESMERO Skalica a HK Brezno.

Rimini

4. novembra o 18.00 hod., Kino Hviezda, Paulínska, Trnava

Film Ulricha Seidla vykresľuje postavu Richieho Brava. Matkina smrť ho privedie z adoptívneho domova v Taliansku späť do jeho tínedžerskej izby v Rakúsku, kde Charlton Heston stále napína bicepsy a Vinnetou je ešte vždy nažive.

Červené šatky

5. novembra o 17.00 hod., Dom kultúry , Námestie slobody, Skalica

Postáv v tejto divadelnej hre je neúrekom. Každá z nich je iná a predsa majú niečo spoločné. Všetci by chceli získať dedičstvo po starom gbelskom rodákovi, ktorý zomrel v Nemecku a zanechal tam po sebe slušný majetok. Čoho všetkého budú potencionálni dediči schopní?

Ktorý dedič bude pravý a ktorý zasa ľavý? A sú peniaze naozaj tým, čo nám všetkým chýba ku šťastiu? Divadelná hra Červené šatky je druhou divadelnou hrou gbelského ochotníckeho divadla GBELÍK. Vstupenky zoženiete v Turistickej informačnej kancelárii.

MFK Skalica – MFK Zemplín Michalovce

5. novembra od 15.00 do 16.45 hod. Futbalový štadión, Skalica

Povzbudzovať môžete aj počas ďalšieho športového sviatku. Zláka vás zápas 17. kola najvyššej futbalovej Fortuna ligy?

Na ceste k umeniu zvuku

5. novembra o 15.00 hod., Malý Berlín, Trnava

Naučíte sa nielen o hudbe, zvuku, ale aj to, ako zvuk chápať a ako ho vytvárať aj pomocou modulárnych syntetizátorov. Podujatie bude rozdelené na tri časti a určené najmä (no nielen) nadšencom elektronickej hud­by.

Harmonogram podujatia:

  • 15.00 – 16.10 prednáška
  • 16.20 – 16.50 workshop
  • 17.00 – 18.15 projekcia
  • 19.15 – 20.00 koncert

Domov

6. novembra o 19.00 hod., Malý Berlín, Trnava

Hra Domov je skečovým obrazom jednej obyčajnej rodiny s ešte obyčajnejšími starosťami, na ktoré autor a rovnako i režisérka inscenácie nahliadajú optikou prívetivého humoru a ľahkej irónie.

Dej má jednoduchý základ. Z Írska sa pri príležitosti oslavy otcových šesťdesiatych narodenín vracia domov najstarší syn. Vyhodili ho z práce a preto chce po desiatich rokoch života v zahraničí ostať doma zrejme nastálo. Má to však jeden háčik. Nikto z rodiny o tom zatiaľ netuší a všetci žijú v domnienke, že prichádza len na dovolenku.

Last Party for Diversity II

Do 6. novembra, Galéria Jána Koniarka, Koppelova vila, Zelený kríček 3, Trnava

Počas týždňa si prídu na svoje aj milovníci umenia. Galéria predstavuje rozsiahlu kolekciu popredného slovenského maliara Andreja Dúbravského. Dúbravský sa v nich venuje biodiverzite, kultúrnej a rodovej diverzite. Autor v komprimovanej podobe maliarskych inštalácií predstaví svoj ateliérový priestor, autoportréty, početné námety z prírody (húsenice, kohúty, lienky, motýle) a charakteristickú sériu Bežcov v uvoľnenom expresívnom prejave.

Za všetkým hľadaj ženu

6. novembra o 20.00 hod., Kino Hviezda, Paulínska, Trnava

Tridsaťročná Alex (Hana Vagnerová) neprežíva práve šťastné obdobie s priateľom a keď stretne staršieho charizmatického Alberta (Marek Vašut), podľahne jeho šarmu. Okamžite sa zamiluje, ale čoskoro narazí na jeho tvrdú škrupinu. V tej chvíli prichádzajú na pomoc jej kamarátky a vymyslia na Alberta pascu, do ktorej sa postupne chytá… avšak osud sa občas so vzťahmi zahráva a prináša prekvapenia. Osobitá vzťahová komédia s hviezdnym hereckým obsadením a množstvom slovného aj situačného humoru.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

FOTO: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM