Monika Hanigovská Rôzne

Čo môžete zažiť v Trnave a okolí cez dni voľna? Inšpirujte sa víkendovými tipmi

Víkend si v Trnave a okolí môžete spestriť aj zaujímavými podujatiami. Vybrali sme pre vás niekoľko zaujímavých tipov, kam si vyraziť.

Ilustračný obrázok k článku Čo môžete zažiť v Trnave a okolí cez dni voľna? Inšpirujte sa víkendovými tipmi
Zdroj: TASR

Kurz pletenia z prútia

1. apríla o 14.00, Západoslovenské múzeum, Múzejné námestie 3, Trnava

Nechajte sa v sobotu zvábiť zaujímavým kurzom, ktorý usporadúva Západoslovenské múzeum, v rámci Školy ľudových remesiel. Ako informuje usporiadateľ, účastníci sa od lektora kurzu majstra košikára Jána Petrušku z Piešťan dozvedia základné technologické postupy, vyskúšajú si vypletanie košíka a odnesú si vlastnoručne upletený veľkonočný šibák. Na takýto kurz si však treba priniesť malý ostrý nožík a záhradné nožnice. Vstupné je 1,50 €.

PUNK PARTY

1. apríla o 20.00, ARTKLUB, Hlavná 17, Trnava

Dobre zresetovať môžete aj na prvého apríla. V Trnave totiž zahrá tzv. družba kapiel Zotrwačnosť & Vnitřní Faktor a ako informuje ďalej organizátor akcie, Trnavčanov poteší aj špeciálny hosť, legendárni punk-rock´n´rolláci z Partizánskeho Dr. Pako.

Botticelli: Inferno

1. apríla o 12.40, CINEMAX ARENA TRNAVA, Kollárova 20, Trnava

Sobota môže byť aj záhadná. Nechajte sa zlákať filmom Botticelli: Inferno. Minuloročný jesenný hit s Tomom Hanksom sa točí okolo záhad ukrytých v Botticelliho majstrovskom spracovaní slávnej Danteho Božskej komédie. Chceli by ste poznať skutočnú pravdu? Aký je príbeh obrazu Inferno a je to skutočne akási mapa Danteho pekla? Prečo skončilo toto veľkolepé dielo stratené a nedokončené a ako sa im ho podarilo znovu objaviť? Dokument nazvaný Botticelli: Inferno je fascinujúcim a podrobným prieskumom rozhodnutým ukázať prekvapivo temnú stránku slávneho renesančného umelca, ktorý sa preslávil inak veľmi pokojnými a idylickými maľbami ako Zrodenie Venuše či La Primavera.

Veľkonočné trhy

2. apríla o 14.30, Kultúrny dom Krakovany

Neďaleko nášho mesta, konkrétne v obci Krakovany sa uskutoční veľmi lákavá akcia s názvom Veľkonočné trhy. Program sa začne od 14.30, keď pred spomínaným kultúrnym domom zažijú návštevníci program „Vítanie jari s DFS Krakovanček“, pričom ďalší lákavý program sa začne už od 15.00 hodine a to priamo v kultúrnom dome. Predaj veľkonočných dekorácií, vajíčok, jarných aranžmánov, ukážky rôznych techník pletenia, tvorivé dielne pre deti, príjemné posedenie pri káve, domácich zákuskoch – to všetko nájdete na spomínanej akcií.

Šmolkovia: Zabudnutá dedinka

2. apríla o 13.30 a 15.30, Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Celovečerný animovaný šmolkovský film s obľúbenými modrými postavičkami prišiel aj do Trnavy. Nechajte sa zlákať animovaným filmom Šmolkovia: Zabudnutá dedinka. Vďaka záhadnej mape sa Šmolinka spolu s Mudrošom, Babrošom a Silákom vydáva na dobrodružnú výpravu a náhodou objavia najväčšie tajomstvo v dejinách Šmolkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM