Dominika Handzušová Samospráva

Čo robí trnavský primátor? Pozrite si kalendár Petra Bročku

Jedným z bodov volebného programu nového primátora bolo zverejnenie pracovného kalendára primátora. Kde ho nájdete a čo všetko čaká primátora tento mesiac?

Ilustračný obrázok k článku Čo robí trnavský primátor? Pozrite si kalendár Petra Bročku
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z najdôležitejších bodov volebného programu bola pre Lepšiu Trnavu kapitola o otvorenosti. „Bročkovci“ majú záujem na tom, aby sa vzťah občan – mesto rozvíjal. Aby malo rovnaký prístup pre všetkých a aby mali občania voči samospráve dôveru.

Komunikácia

Táto sekcia sa opierala najmä o samotnú komunikáciu a transparentnosť. Medzi jednotlivými odrážkami tak nájdeme napríklad pravidelné stretnutia primátora a poslancov s občanmi, aplikáciu pre smartfóny, či nový štandard zverejňovania zmluvných vzťahov mesta. Jedným z už splnených bodov je verejný pracovný kalendár primátora.

Viditeľný a prehľadný

Nájdete ho na oficiálnom webe mesta v samostatnej sekcii „Kalendár primátora“. V decembri napríklad absolvoval Peter Bročka rôzne pracovné porady a stretnutia, či tlačové konferencie. Stretol sa s rektormi trnavských univerzít, zúčastnil sa na zápase prvej basketbalovej ligy mužov. Podával vianočný punč na námestí, výťažok z neho neskôr odovzdal vybranej rodine.

Čo už má za sebou a čo ho ešte čaká?

Po Novom roku trnavský primátor navštívil novorodenecké oddelenie, kde privítal do života posledného občana Trnavy roku 2014 a prvého občana Trnavy roku 2015. Má tiež za sebou pravidelné porady so zástupcami štátnej polície a Mestskej polície v Trnave. V stredu 7. januára ho čaká stretnutie so zástupcami SAD Trnava a stretnutie na trnavskom Arcibiskupskom úrade.

8. januára je na pláne novoročné stretnutie so zamestnancami Mestského úradu v Trnave. Zástupcovia Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja sa s primátorom stretnú v pondelok 12. januára. 15. januára má primátor v programe novoročnú recepciu. Svoj priestor pravidelne dostávajú na pracovných stretnutiach aj občania Trnavy a rôzne firmy či školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM