Slávka Kellová Rôzne

Čo robiť ak nedostanete sčítacie tlačivo?

Sčítanie obyvateľov Slovenskej republiky sa realizuje od piatka 13. mája. Sčítací komisári sa však pri odovzdávaní tlačív stretávajú s ťažkosťami pri údajoch o trvalom bydlisku občanov. Tie totiž štatistický úrad čerpal z roku 2009.

Odovzdávanie sčítacích tlačív obyvateľom by malo byť ukončené 20. mája 2011. Ak sa tak nestane, občania ku ktorým sa tlačivá nedostali, môžu kontaktovať príslušný úrad. „V Trnave sa môžu obrátiť na Organizačné oddelenie Mestského úradu, kde im tlačivá spolu s rezervnými identifikátormi vydáme a následne budeme komunikovať s konkrétnym sčítacím komisárom,“ vysvetľuje Miroslava Almanová z Organizačného oddelenia MsÚ .

Pri odovzdávaní sčítacích tlačív sa komisári najčastejšie stretávajú s nesprávne priradenými adresami trvalého bydliska niektorých obyvateľov. Starosti im robia tiež nesprávne priradené súpisné čísla či orientačné čísla budov a ľahko sa na papieri strácajú aj samotné budovy. „Stáva sa, že komisári majú v tlačivách bytovku s dvomi vchodmi. V skutočnosti však do bytovky vedú až štyri vchody,“ hovorí Almanová.

Od 21. mája do 6. júna 2011 by mali sčítací komisári vyzbierať vyplnené sčítacie hárky od občanov. Prvé predbežné výsledky sčítania by mali byť známe v októbri tohto roka.

foto: STA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM