Monika Hanigovská Rôzne

Čo sa dialo v Trnave? Prinášame 5 najčítanejších správ z nášho mesta

Pomaly, ale isto je za nami ďalší týždeň, ktorý priniesol viacero zaujímavých informácií z Malého Ríma. Pozrite si tie, ktoré zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa dialo v Trnave? Prinášame 5 najčítanejších správ z nášho mesta
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvé info o Vianočných trhoch

Azda najkrajšie sviatky roku už onedlho premenia centrum mesta na malé vianočné mestečko. Obľúbené podujatie prinesie kultúrny program, tú správnu atmosféru, remeselné výrobky, dobroty ako palacinky, horúce varené víno, punč, či napríklad medovinu. Prinášame prvé informácie k trnavským vianočným trhom.

Obnova Mikovíniho ulice

Trnavská radnica v týchto dňoch odovzdala stavenisko, kde prebehne rekonštrukcia mosta a miestnej komunikácie na Mikovíniho ulici. Rekonštrukcia sa uskutoční v dvoch etapách. Prvá sa má stihnúť ešte v priebehu roka 2018. Aké omedzenie nás čakajú?

Trnava ako prvé mesto

Trnava je prvé slovenské mesto, ktoré sa pokúsi projektom znížiť oxid uhličitý pomocou projektu Intensify. Mesto sa tak pridalo k Portugalsku, Španielsku, Nemecku, Írsku, Taliansku, Anglicku a Chorvátsku. Projekt je navrhnutý na niekoľko rokov. Viac podrobností TU.

Dušičky v Trnave s obmedzeniami

Prichádza čas, kedy mnohí z nás si uctia svojich milovaných na hroboch. Počas Sviatku všetkých svätých 1. novembra a Pamiatky zosnulých 2. novembra, prichádza viac návštevníkov na miesta posledného odpočinku. Správca vydal dopravné a bezpečnostné opatrenia.

Ako budú otvorené obchody počas sviatkov

Už o pár dní si užijeme zopár dní voľna. Najprv si budeme môcť oddýchnuť počas jednorazového štátneho sviatku, ktorý vláda odsúhlasila na 30. októbra. Následne nás čakajú sviatky v podobe Sviatku všetkých svätých (1. november) a Pamiatke zosnulých (2. november). Ako budú otvorené niektoré známe obchodné prevádzky v našom meste?

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM