Tlačové správy

Čo tak leto bez zlozvykov? Bude nezabudnuteľné

Príprava na sezónu plaviek vrcholí. Ak ste ju ani tento rok nestihli, možno vás osloví iná výzva, ktorú ak zvládnete, užijete si nezabudnuteľné leto. Čo tak dať zbohom nebezpečnému zlozvyku? Táto výzva sa týka všetkých dospelých fajčiarov.

Ilustračný obrázok k článku Čo tak leto bez zlozvykov? Bude nezabudnuteľné
Zdroj: PMI

Netrápte sa, ak ste sa nestihli pripraviť na sezónu plaviek. Podstatou leta a dovolenky je zrelaxovať telo aj myseľ. To sa podarí aj vtedy, ak dáte zbohom dlhoročnému návyku, ktorý bráni vám a aj vašej polovičke nadýchnuť sa sviežej vône mora, voňavého ovocia alebo oleandrov. Týka sa to všetkých dospelých fajčiarov, ktorí svojim návykom a najmä cigaretovým dymom škodia nielen sebe, ale pasívnym fajčením a cigaretovým zápachom obťažujú aj blízke okolie. Cigaretový dym totiž dokáže zničiť atmosféru nielen v interiéri, ale aj vonku, napríklad na plážovom ležadle. Cigaretový zápach potom cítiť z vlasov, pokožky, končekov prstov a tiež z dychu, čo neprispieva ani najmenšiemu závanu dovolenkovej romantiky.

Zdroj: PMI

Bezdymový kompromis

Nedarí sa vám s týmto návykom skoncovať alebo ešte nechcete prestať fajčiť? Kompromisom by mohla byť bezdymová alternatíva IQOS ILUMA. Je elegantná a štýlová, dostupná v mnohých farebných prevedeniach a modernom dizajne. Čo je však dôležitejšie, podáva dospelým fajčiarom pomocnú ruku. Dnes už naozaj nemusíte fajčiť, aby ste si vychutnali chuť tabaku. Bezdymové zariadenia IQOS tabak nespaľujú, ale nahrievajú, vďaka čomu chutí inak ako cigarety a teda poskytujú chuť ozajstného tabaku. Navyše produkujú o 95 % menej škodlivín v porovnaní s klasickými cigaretami, čo však nepredstavuje zníženie rizika o 95 %. ​Dobrou správou pre dospelých fajčiarov je aj fakt, že aerosól sa nedrží na pokožke, vo vlasoch a necítiť ho ani z dychu či končekov prstov.

Zdroj: PMI

Pravda o nikotíne

Pretrvávajúcim mýtom je, že ochorenia spojené s fajčením – a to i rakovinu – spôsobuje samotný nikotín. Existuje však všeobecný vedecký konsenzus, že príčinou zdravotných ťažkostí sú škodlivé látky vznikajúce pri spaľovaní. Takto vzniká decht – zvyšok dymu po zhorení cigarety, ktorý je zmesou chemických zlúčenín s obsahom karcinogénnych a toxických látok. Nikotín teda nie je hlavnou príčinou chorôb spojených s fajčením. Tou sú škodlivé chemické látky v cigaretovom dyme, ktoré vznikajú pri horení cigariet. Pri tom vzniká jednak veľké množstvo škodlivých látok, ale aj typická spálená chuť tabaku.


Vedeli ste, že cigarety sťažujú dýchanie?

Po úplnom prechode na IQOS môžu dospelí užívatelia lepšie dýchať, ako keby pokračovali vo fajčení, čo dokazuje aj šesťmesačná klinická štúdia vykonaná v USA s 984 dospelými fajčiarmi.

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

Zdroj: PMI

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: PMI
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM