Dominika Handzušová Rôzne

Čo zaujímavé sa u nás chystá? 10 podujatí v Trnave, na ktoré sa v apríli oplatí skočiť

Koniec marca je tu, najvyšší čas pripraviť sa na ďalší mesiac v našom meste. My sme zaostrili na najzaujímavejší program, ktorý sa chystá v rámci kultúrnych a športových podujatí v Trnave. Vyberajte, na čo určite zájdete...

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujímavé sa u nás chystá? 10 podujatí v Trnave, na ktoré sa v apríli oplatí skočiť
Zdroj: TASR

Jarné slávnosti

3. – 6. apríla od 9:00 hod. do 16:00 hod. na hrade Červený Kameň
Ľudové tradície sa prelínajú s kresťanskými v jarných slávnostiach. Zvyky, tradície a jedlá typické pre toto obdobie v sviatočne vyzdobených hradných interiéroch. Súčasťou podujatia budú aj stredoveké veľkonočné trhy.

Matej Vida: Svoj Svet

8. apríla od 18:00 hod. v Západnom krídle radnice
Vernisáž prvej výstavy malieb amatérskeho výtvarníka Mateja Vidu – prierez prác od roku 2006 až po súčasnosť so sériou obrazov vytvorených pre túto príležitosť. Výstava bude otvorená každý utorok a štvrtok od 10:00 do 12:00 hod. a od 14:00 do 17:00 hod.

Miroslav Trubač: J.R.D. (Je robené doma)

9. apríla od 18:00 hod. v Synagóge – Centre súčasného umenia
Vernisáž výstavy mladého slovenského sochára (*1986, Trnava). Prevažne komorná tvorba je založená na spoločenských paradoxoch, dynamika figurálnych kompozícií je „zamrznutá“ v čase. Výstava bude otvorená do 10. mája.

Spartak Trnava – Slovan Bratislava

11. apríla od 14:30 hod. na Štadióne Antona Malatinského
25. kolo Fortuna ligy bude mať v Trnave zvláštnu príchuť. Najväčšie slovenské derby bude posledným zápasom na ŠAM-ku. Zvyšné štyri domáce zápasy odohrá Spartak v Zlatých Moravciach.

Comeback

15. apríla od 19:00 hod. v Berlineri
Dokumentárny film z prostredia najznámejšej slovenskej väznice v Ilave približuje život väzňov prepustených po dlhých rokoch na slobodu. Trápia sa v neznámom svete, ktorý sa zmenil, pokým oni ostali rovnakí. Bez rodiny, bez priateľov, bez perspektívy – recidivisti. Hosťom premietania bude režisér filmu Miro Remo.

Žarty bokom VI.

22. apríla od 19:30 hod. v kine Hviezda
Obľúbená stand-up comedy prichádza už so svojim šiestym vydaním. Tešiť sa môžete na ostrieľaných komikov, ale i na nové tváre. Príďte sa zabaviť a svojim smiechom podporte účinkujúcich.

Čierna komédia

25. apríla od 19:00 hod. vo Veľkej sále Divadla Jána Palárika
Premiéra jednej z najznámejších a najúspešnejších komédií. Jej autor, britský dramatik Peter Shaffer, má na svojom konte aj hru Amadeus (1979), podľa ktorej natočil režisér Miloš Forman rovnomenný slávny oscarový film.

Trnavská hudobná jar 2015

26. apríla od 18:00 hod. v Zrkadlovej sieni Divadla Jána Palárika
NBS (Nothing But Swing) Trio; Klaudius Kováč (klavír), Peter Solárik (bicie) a Róbert Ragan (kontrabas). Diela klasikov – Bach, Mozart, Beethoven v aranžmánoch vynikajúcich džezových muzikantov.

Divadlo Kontra: Nenávidím

26. apríla od 19:00 hod. v Berlineri
Pre veľký úspech v minulom roku uvádza Berliner reprízu hry Nenávidím poľského autora Mareka Koterského v podaní divadla Kontra. Hra ponúka portrét frustrovaného, neúspešného inteligenta, učiteľa, ktorý zápasí s každodennou realitou, nevidiac zdroje frustrácií v sebe samom.

Katarína Knechtová a Cigánski diabli

28. apríla od 19:00 hod. v Dome kultúry Tirnavia
Exkluzívne spojenie popu a ethno world music.

Nezaujal vás náš výber? Sledujte vždy aktuálny prehľad podujatí na našej stránke a vyberte si podľa svojho gusta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM