Lucia Lauková Krimi

Cyklista zrazil MALÉ dievčatko: Z miesta nehody mal UJSŤ! Hľadá ho polícia

Polícia zisťuje totožnosť neznámeho cyklistu, ktorý na pešej zóne zrazil 4-ročné dieťa. Malá chodkyňa skončila po zrážke v nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Cyklista zrazil MALÉ dievčatko: Z miesta nehody mal UJSŤ! Hľadá ho polícia
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj , Facebook.com/Trnava moje mesto

Trnavská polícia vyšetruje dodatočne nahlásenú zrážku cyklistu a 4-ročného dieťaťa, ako „útekovú“ dopravnú nehodu.

„Včera (28.4.) o 16:30 h, mal doposiaľ neznámy cyklista bicyklom naraziť na pešej zóne v centre Trnavy, do malej chodkyne. Tá sa pri zrážke a následnom páde na zem zranila a musela byť ošetrená v trnavskej nemocnici,“ uvádza polícia s tým, že cyklista dievčatku nepomohol a z miesta ušiel.

Prečítajte si tiež

„Cyklista mal po zrážke bez toho, aby si splnil povinnosti účastníka dopravnej nehody, odísť preč. Okolnosťami tejto nehody, ako aj zisťovaním totožnosti cyklistu, sa dopravní policajti intenzívne zaoberajú,“ ubezpečuje polícia.

Polícia vyzýva všetkých cyklistov, ktorí prechádzajú centrom miest, aby vzhľadom na množstvo pohybujúcich sa osôb a ich bezpečnosť, zvýšili svoju opatrnosť a na úseku, kde je im jazda zakázaná, zosadli z bicykla a pokračovali peši.

„Upozorňujeme aj cyklistov či e-kolobežkárov, že aj oni sú vodičmi, a ako vodiči nemotorových vozidiel sú účastníkmi cestnej premávky, ktorí majú svoje povinnosti,“ dodáva polícia.

V tomto prípade cyklistovi, ktorý podľa polície dopravnú nehodu zavinil a bez splnenia si povinností z miesta odišiel, môže v správnom konaní hroziť pokuta až do výšky 1 300 eur.

„V prípade, ak máte akékoľvek informácie o neznámom cyklistovi, prípadne máte nehodu, ktorá sa stala na Hlavnej ulici, zaznamenanú na videu, kontaktujte priamo Okresný dopravný inšpektorát v Trnave na Starohájskej ul., zavolajte na bezplatné číslo 158, alebo nám napíšte súkromnú správu na náš FB,“ vyzýva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

NA PEŠEJ ZÓNE ZRAZIL MALÉ DIEVČATKO UDALOSŤ RIEŠIME AKO DOPRAVNÚ NEHODU 🚨 Trnavská polícia vyšetruje dodatočne...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Monday, April 29, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM