han Správy

Ďalšia stredná škola sa zatvorila: Aj TÍTO študenti prešli na online vyučovanie

Na Strednej odbornej škole (SOŠ) poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave prebieha od stredy vyučovanie online formou.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia stredná škola sa zatvorila: Aj TÍTO študenti prešli na online vyučovanie
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Z preventívnych dôvodov sú žiaci a učitelia ponechaní v domácom prostredí minimálne na desať dní.

Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý je zriaďovateľom stredných škôl, informoval, že aj žiaci Gymnázia Ladislava Novomeského v Senici a Gymnázia Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici zotrvávajú na online výučbe. Na Gymnáziu Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským v Šamoríne bol obnovený vyučovací proces prezenčnou formou.

Jeden učiteľ bol pozitívny

Na trnavskej SOŠ poľnohospodárskej bola časť pedagogického zboru pozitívne testovaná na ochorenie COVID-19 alebo s pozitívne testovanými osobami prišla do kontaktu. „Na základe výsledkov ďalších testov a konzultácií s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave sa rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedol Viskupič.

Doplnil, že vo všetkých župných stredných školách platia protiepidemio­logické opatrenia – nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk a priestorov alebo meranie teploty termokamerou pri vstupe do budovy. Úrad TTSK a školy postupujú v prijímaní opatrení v spolupráci a podľa pokynov RÚVZ.

FOTO: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM