Dominika Handzušová Správy

Daniari a colníci pomáhali: TOTO darovali ľuďom bez domova

Takmer tisícka daniarov a colníkov pomohla ľuďom bez domova. Pozrite sa čo všetko medzi sebou pracovníci daňového a colného úradu v Trnave zozbierali.

Ilustračný obrázok k článku Daniari a colníci pomáhali: TOTO darovali ľuďom bez domova
Zdroj: TASR

Trnavská arcidiecézna charita si od pracovníkov daňového a colného úradu v Trnave prevzala oblečenie a trvanlivé potraviny pre ľudí bez domova.

Zahrali sa na Mikuláša

„Na každej pobočke daňového a colného úradu Trnava sa konala počas prvých dvoch decembrových týždňov charitatívna zbierka noseného šatstva a trvanlivých potravín,“ informovala hovorkyňa Colného Úradu Trnava Iveta Švárna. Každý zamestnanec tak podľa jej slov mohol darovať nosené šatstvo a potraviny, ktoré si prevzala organizácia poskytujúca pomoc ľuďom bez domova.

Nezabudli na sladkosti

„Daniari a colníci z Trnavského kraja vyzbierali takmer 50 kilogramov trvanlivých potravín, predovšetkým cestoviny, ryžu, kávu, čaje, cukor, paštéty a vrecúškové polievky a vyše 200 kilogramov oblečenia,“ konkretizovala Švárna. Ľudia podľa nej darovali predovšetkým zimné bundy, mikiny, svetre, tričká, topánky, rukavice, čiapky a šály. Vo viacerých vreciach sa však skrývali aj čokolády a sladkosti, ktoré zamestnanci nakúpili za účelom darovania.

„Všetky vyzbierané veci si osobne prevzala cirkevná organizácia Trnavská arcidiecézna charita, ktorá nimi následne pomôže hlavne ľuďom bez domova, osobám závislým od psychoaktívnych látok a ľuďom v sociálnej a hmotnej núdzi,“ dodala Švárna.

Colníci a daniari pomáhali
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM