Dominika Handzušová Krimi

Desiatky nehôd v okrese Trnava za pár mesiacov: Policajti dvíhajú varovný prst!

Koľko nehôd zaznamenali policajti v kraji a koľko v okrese? Čo bolo ich najčastejšou príčinou? Pozrite si čísla za prvých päť mesiacov tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky nehôd v okrese Trnava za pár mesiacov: Policajti dvíhajú varovný prst!
Zdroj: TASR

Za päť mesiacov tohto roka zaznamenala polícia v Trnavskom kraji 454 dopravných nehôd. V porovnaní s minulým rokom je to o 18 menej. Zomrelo pri nich 7 ľudí, čo je o piatich menej.

Najväčší podiel na dopravnej nehodovosti v kraji majú vodiči motorových vozidiel. Chodci zavinili 13 nehôd, čo je o 3 menej, zhodne cyklisti 13, čo je rovnaké číslo ako vlani za toto obdobie.

Najviac nehôd v trnavskom okrese

„V okrese Trnava sa stalo 133 dopravných nehôd, žiadna z nich neskončila tragicky. 4 osoby sa zranili ťažko, ľahké zranenia utrpelo v okrese 52 ľudí,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Podľa jej slov podiel alkoholu pri dopravných nehodách v kraji klesol o dva prípady, na celkových 56. Najväčší podiel alkoholu bol v okrese Trnava, 16 (pokles o 1). Najviac nehôd sa podľa hovorkyne stalo v intravilánoch obcí, najmenej na rýchlostnej ceste a diaľnici.

Pozor na letné horúčavy

„Hlavnými príčinami dopravných nehôd je porušenie povinnosti vodiča a to hlavne nedovolená rýchlosť,“ upozorňuje Kredatusová. V mene polície apeluje, aby vodiči nezabúdali na vysoké letné horúčavy.

„Jazda autom je práca ako každá iná a treba sa na ňu stopercentne sústrediť,“ dodala hovorkyňa.

Polícia bude podľa nej aj naďalej denne dohliadať na bezpečnosť a plynulosť na našich cestách. „Zameria sa na hlavné ťahy, rizikové úseky, na miestne komunikácie, cesty v obciach. Dohliadne na cyklistov a chodcov a dodržiavanie zákona motocyklistami,“ uzavrela Kredatusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM