Správy

Desiatky nových prípadov: Koronavírus je vo všetkých okresoch Trnavského kraja

Nové prípady zaznamenali vo všetkých okresoch v Trnavskom kraji. Dobrou správou je, že ich počet klesol.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky nových prípadov: Koronavírus je vo všetkých okresoch Trnavského kraja
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V nedeľu 4. októbra zistili 353 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Je medzi nimi 181 žien a 172 mužov vo veku od 1 do 93 rokov.

Celkovo tak na Slovensku evidujú už 13 492 pozitívne testovaných. Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe. V nedeľu urobili 3 382 testov.

Nové prípady hlásia zo všetkých okresov Trnavského kraja.

Najviac ich za nedeľu pribudlo v okrese Dunajská Streda (30). Ďalších trinásť pozitívne testovaných má okres Trnava.

Testy potvrdili Covid-19 aj v okresoch Galanta (4), Senica (4), Skalica (2), Hlohovec (1) a Piešťany (1). Dobrou správou je, že počet nových prípadov v kraji klesol.

Za nedeľu v Trnavskom kraji pribudlo 44 nových pozitívne testovaných na koronavírus. Pre porovnanie, za sobotu 3. októbra to bolo 60 nových prípadov.

„V nemocniciach je hospitalizovaných 279 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 242 z nich. Na JIS je 13 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 24 pacientov," informuje Ministerstvo zdravotníctva SR a dodáva, že počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu COVID-19 je 55. Vyliečilo sa ďalších 37 ľudí, celkovo sa už zotavilo 4 865 pacientov.

„Celkový počet pozitívne testovaných ľudí na Slovensku je doteraz 13 492, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 496 284 labora­tórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 8 572," dodáva rezort zdravotníctva.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM