Rôzne

Deťom spestrí letné prázdniny knižný superklub: Pripravený je pestrý program

Knižnica JF v Trnave pripravila pre prázdninujúce deti lákavý program. Superklub pozve každú stredu zaujímavého hosťa. Deti sa môžu tešiť i na výlety, hudobníka, spisovateľa a lesníka.

Ilustračný obrázok k článku Deťom spestrí letné prázdniny knižný superklub: Pripravený je pestrý program
Zdroj: TASR

Len platný čitateľský preukaz stačí v lete na to, aby mohli trnavské deti navštevovať v Knižnici Juraja Fándlyho (KJF) Prázdninový superklub. Témou jeho už 26. ročníka je Kultúrne dedičstvo nielen mať, ale i do budúcnosti zachovať. Začne sa v stredu 4. júla a na každý týždeň má pripravené zaujímavé stretnutie.

„Otvorenie sme zverili hudobníkovi z Vrbovských vŕb a ďalších zoskupení Braňovi Jobusovi, ktorý píše aj knihy pre deti a do Trnavy ich z Vrbového príde predstaviť a prečítať z nich,“ uviedla za organizátorov Emília Dolníková z KJF.

Nasledujúca streda bude patriť stretnutiu s lesníkom Michalom Slávikom a téme Les v knihe ukrytý, nájdeš ho i ty?. Ekologička Silvia Karolyiová naučí deti 11. júla spolu s ježkom Separkom, ako ochrániť Zem, jaskyniar Alexander Lačný zase 18. júla nazrie s deťmi na dno sveta.

Do Nitry a do Oponíc za vzácnou knižkou

Ak máš históriu rád, spoznaj s nami zámok, hrad, pozýva na prvý augustový deň redaktor a spisovateľ Daniel Kollár, 8. augusta potom deti pôjdu v rámci superklubu na výlet do Nitry a do Oponíc, kde si pozrú vzácnu knižnicu. To, že Každému je jasné, chránime, čo nám je vzácne! objasní deťom záchranár Peter Martinák.

Podujatia superklubu sa skončia krátko pred záverom prázdnin, v stredu 22. augusta, slávnostným vyhodnotením a odovzdaním ocenení najlepším superklubistom. Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a mesto Trnava.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM