Tlačové správy

Detoxikujte a vyčistite si hrubé črevo

Nezdravý životný štýl vám môže spôsobiť množstvo problémov, jedným z nich je aj zanesenie hrubého čreva odpadom. Tu sa ukladajú nestrávené zvyšky jedla, toxíny a zložky, ktorých sa telo nedokáže zbaviť.

Ilustračný obrázok k článku Detoxikujte a vyčistite si hrubé črevo
Zdroj: TASR

Zanesené hrubé črevo môže spôsobiť plynatosť, bolesti hlavy, brucha či hnačku. Aj preto je dôležité detoxikovať a jarný detox je ideálny. Môžete si vybrať, či budete piť zelenú kávu, jesť čerstvú zeleninu, vybrať sa cestou ryžového detoxu, alebo zvolíte iný spôsob. Tu je jeden z tých, ktoré sú účinné a nenáročné.

Detoxikačná kúra

Účinná detoxikačná kúra by mala trvať minimálne dva týždne a nemali by ste skĺznuť z jasne vytýčenej cesty. Vydržte a vaše telo sa vám odvďačí. Najdôležitejšou potravinou tejto detoxikačnej kúry je vláknina, ktorej by ste mali denne zjesť 30 gramov, no počas kúry to bude až dvojnásobok. Čo si pod tým môžete predstaviť? Nič také strašné, v prepočte to je 8 kúskov zeleniny či ovocia. Ak sa obávate, že okrem zeleniny a ovocia nič iné jesť nebudete, môžete ostať úplne pokojný. Dovolené máte celozrné cestoviny, naturálnu ryžu, ovsené vločky a ryby. Z jedálnička však musíte vyškrtnúť sladkosti, alkohol, cukor a aj ťažké vyprážané jedlá.

Pite veľa vody

Voda je dôležitá aj pri tejto detoxikačnej kúre. Zabudnite na sladké nápoje a džúsy. Nahraďte ich čistou vodou, ktorej denne môžete vypiť pokojne aj 3,5 litra. Prečo je taká dôležitá? Pretože časté pitie pomáha zo stien hrubého čreva zmyť toxíny, ktoré tu sú usadené a vylúčite ich prirodzenou cestou.

Hýbte sa viac ako obyčajne

Bola by škoda, keby ste nedetoxikovali aj kožou, keď môžete. Minimálne 20 minút dennej aktivity vám pomôže zlepšiť výsledky kúry. Je jedno, či si obujete bežecké tenisky a pôjdete si zabehnúť, vytiahnete bicykel z pivnice alebo si pôjdete zahrať tenis. Dôležité je, aby ste robili športovú aktivitu, pri ktorej sa budete potiť a telo bude vyplavovať toxíny aj cez póry.

foto: ilustračné

Zdroj: Daniel Závacký
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM