Dominika Handzušová Hokej

Dievčatá z celého Slovenska sa stretli v Trnave: TAKTO vyzeral výber najzručnejšej hráčky

Mladí hráči a hráčky zo Slovenska bojujú v súťaži v hokejových zručnostiach. Dievčatá sa zišli na finále na zimáku v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatá z celého Slovenska sa stretli v Trnave: TAKTO vyzeral výber najzručnejšej hráčky
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Víťazi národného kola sa kvalifikujú do medzinárodného finále vo fínskom Vierumäki. Pätnásť najlepších korčuliarov z celého sveta následne postúpi na Zimné olympijské hry mládeže v nórskom Lilehammeri (2016).

Regionálne kolá v Poprade, Kubíne a Trnave

Výber testov je presne stanovený z IIHF a pozostáva z herných zručností zameraných na rýchlosť korčuľovania vpred a vzad, rýchlosť vedenia/kontroly puku, presnosť prihrávania puku, presnosť a tvrdosť streľby. Cieľom testovania je nájsť po zručnostnej stránke najkomplexnejšieho hokejistu/hoke­jistku ročníka 2000.

„Mandatári zväzu v spolupráci s príslušným klubovým trénerom žiakov nominovali dvoch hráčov narodených od 1. 1. 2000 do 31. 12. 2001, ktorí sa zúčastňujú regionálneho kola,“ cituje metodika zväzu Igora Andrejkoviča oficiálny web SZĽH. Prvé regionálne kolo chlapcov už prebehlo v Poprade (východ), zvyšné dve sú na programe v Trnave (západ) a v Dolnom Kubíne (stred). Z každého postúpi do finále šesť najlepších.

Dievčatá rovno vo finále

V celoslovenskom finále sa tak následne zúčastní spolu osemnásť hráčov, víťaz bude reprezentovať Slovensko vo Vierumäki. Slovenské finále je na pláne v marci alebo apríli, súťaž vo Fínsku v júli tohto roka. „Vzhľadom na fakt, že dievčat ročníku narodenia 2000 nie je až tak veľa, pre ne sa uskutoční len finálové kolo,“ špecifikoval Andrejkovič. Táto finálová súťaž dievčat sa uskutočnila na zimnom štadióne v Trnave. Ako to na testoch vyzeralo si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Dievčatá z celého Slovenska sa stretli na trnavskom zimáku
40
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM