Dominika Handzušová Kultúra

Divadlo Jána Palárika bude hľadať poklad: Komédia pre všetkých dobrodruhov a romantikov

Kto by nepoznal jeden z najslávnejších dobrodružných románov, aké boli kedy napísané? Na doskách trnavského divadla ožije Ostrov pokladov.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Jána Palárika bude hľadať poklad: Komédia pre všetkých dobrodruhov a romantikov
Foto: Dominika Handzušová

Kto sa netúžil stať Jimom Hawkinsom a plaviť sa s ním na plachetnici Hispaniola k bájnemu pokladu kapitána Flinta? Miesto s pokladom je zaznačené na mape, ktorú nebojácny Jim náhodou vezme z truhlice po morskom vlkovi Billovi a… najlepší pirátsky príbeh všetkých čias sa môže začať.

Nové spracovanie

Román Ostrov pokladov je zo Stevensonovej bohatej tvorby najznámejši, už navždy sa zaradil k nesmrteľným. Odchoval a inšpiroval celé generácie čitateľov, túžiacich po úniku zo všednej reality, dychtiacich po snoch a dobrodružstvách.

Dočkal sa mnohých filmových a divadelných spracovaní. V sezóne 2014/15 chce jeho nové, moderné divadelné spracovanie Divadlo Jána Palárika ponúknuť aj svojim divákom. Príbeh plný fantázie, napätia a nečakaných zvratov opäť ožije na doskách Divadla v novej dramatizácii českého autora Pavla Cmírala.

Nahradí 800 míľ po Amazonke

„Inscenáciu pripravuje rovnaký tím tvorcov ako veľmi úspešný titul 800 míľ po Amazonke. Dramaturgicky by mal Ostrov pokladov voľne nadviazať a nahradiť túto divákmi obľúbenú inscenáciu,“ informuje Divadlo Jána Palárika. Dobrodružná, hudobná komédia Ostrov pokladov bude určená malým aj veľkým, rodičom, deťom i dospievajúcim študentom. Skrátka všetkým dobrodruhom a romantikom sveta.

Kedy a za koľko?

Predstavenie bude mať premiéru v piatok 19. júna o 19:00 hod. vo veľkej sále. Lístok si môžete kúpiť za 10 €. Voľná je tiež predpremiéra na štvrtok 18. júna za 8 €. Rovnako tak zaplatíte za prvé popremiérové predstavenie v nedeľu 21. júna o 16:00 hod.

Réžia: Viktor Kollár
Dramaturgia: Martin Timko
Scéna a kostýmy: Jaroslav a Miroslav Daubravovci
Hudba: Vladislav Šarišský

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM