Kultúra Rôzne

Divadlo otvára svoje dvere: Láka na program pre deti, prehliadky i novú talkšou

Trnavské Divadlo Jána Palárika otvorí svoje brány verejnosti už druhýkrát.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo otvára svoje dvere: Láka na program pre deti, prehliadky i novú talkšou
6
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo v sobotu 21. septembra na Dni otvorených dverí (DOD) umožní nahliadnuť do zákulisia, ponúkne vernisáž fotografií a avizuje aj nový projekt – talkšou Havran & Heriban. Informovala o tom hovorkyňa Divadla Jána Palárika (DJP) Lucia Turňová. Program sa začne o 11.00 h.

Prehliadky divadla sa budú konať v polhodinových intervaloch, návštevníci sa budú môcť zapojiť do tvorivých dielní, najmenší si vypočujú rozprávky v podaní herečiek súboru DJP.

Popoludní sa predstavia trnavské deti, ktoré boli počas leta účastníkmi divadelného tábora – zahrajú vtedy naštudované predstavenia Malý princ a Ostrov pokladov.

„Novinkou je vernisáž fotografií, ktoré vznikli v spolupráci so študentmi Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Výstava prezentuje autorský pohľad Kristiána Pribilu, Adely Najdekovej a Andrey Blesákovej na divadlo ako celok prostredníctvom detailov, ktoré bežnému návštevníkovi divadla nie sú prístupné,“ uviedla Turňová.

DOD budú pokračovať večernou talkšou Pred oponou. Herec a moderátor Michal Jánoš v nej privíta herca Tomáša Vravníka a jeho hudobnú skupinu Novo a publicistu Michala Havrana, ktorý predstaví svoj nový projekt, vznikajúci v spolupráci DJP – talkšou Havran & Heriban. „Prvé vydanie talkšou, na ktorej spolupracuje s Danom Heribanom, sa uskutoční 23. októbra,“ uviedla Turňová.

Záver DOD bude patriť afterpárty s divadelnou kapelou Gesamtkunstband v divadelnej kaviarni Bezkydov.

„Deň otvorených dverí je pre naše divadlo výnimočná udalosť a veríme, že si jeho atmosféru užijú aj naši diváci, na ktorých sa nesmierne tešíme,“ uzavrela riaditeľka divadla Zuzana Šajgalíková. Vstup na DOD je bezplatný, vrátane predstavení a talkšou Pred oponou.

Foto: Ilustračné

Divadlo Jána Palárika
6
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM