Aktualizované Monika Hanigovská Rôzne

Divoké počasie pocítila aj Trnava: Autentické zábery vetriska, ktorý na mesto udrel

Západ Slovenska v noci zasiahlo divoké počasie. Pocítila ho aj Trnava, na ktorú udrel silný vetrisko. Prinášame autentické zábery.

Ilustračný obrázok k článku Divoké počasie pocítila aj Trnava: Autentické zábery vetriska, ktorý na mesto udrel
4
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Počasie opäť ukázalo svoju silu. Desiatky hasičov zasahovali v noci nadnes na západe Slovenska, kde sa prehnala veterná smršť. Najkritickejšia situácia bola v Bratislavskom a Trnavskom kraji, kde hasiči pomáhali pri popadaných stromoch, strešných krytinách a elektrických stĺpoch. Uviedla to Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Viaceré kúty západného Slovenska zasiahli vo štvrtok (10.8.) v noci silné búrky. A vyčíňal aj vetrisko. Meteorológovia zaznamenali v noci silné nárazy vetra napríklad aj v Jaslovských Bohuniciach a to až 104 km/h. Silné búrky s vetrom si v Trnavskom kraji vyžiadali 101 zásahov hasičov.

Silný vietor v noci udrel aj na Trnavu. To upútalo pozornosť aj Trnavčanky Zuzany. „Sledovala som všetko znepokojene cez okná nášho bytu. Trvalo to asi tak približne dvadsať minút. Fúkal tak silný vietor, že ohýbal stromy ako nič. Niektoré mladé stromčeky nám aj pred panelákom polámalo. V závere tohto besnenia mi odtrhlo žalúzie,“ prezradila nám.

Na Trnavu v noci udrel silný vietor: Aj toto dokázal, FOTO
4
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

„V záhrade mi vietor zničil okrasné stromčeky aj niektoré kvetiny. Zbehlo sa to tak rýchlo, že kým som dobehla, bolo už neskoro, ostala mi len spúšť… je neuveriteľné, ako sa počasie rýchlo otočilo. Cez deň príšerné teplo, večer taktiež a vzapätí prišlo takéto čosi,“ povedala trnavská seniorka.

Pre náš spravodajský portál sa rozpovedal aj Trnavčan Tomáš. Ten bol taktiež svedkom vyčíňania počasia aj toho, čo dokáže. „U nás na Prednádraží vyvalilo veľký stromisko ako nič, volal som hneď priateľke, práve o tomto čase bola vonku, či je v poriadku. Aj u nich, na Hlinách, počasie vyvádzalo, opísala mi, ako polámalo mladý stromček napoly ako nejaké špáradlo.“

Autentické zábery, ktoré sa v noci v Trnave podarilo zachytiť, si môžete pozrieť v našej priloženej videogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

AUTENTICKÉ VIDEO: Trnava sa v noci ocitla pod náporom silného vetriska
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM