Kultúra Rôzne

Do Piešťan zavíta Lúčnica: Na otvorení Music festivalu zaznejú i lesné rohy

Piešťanský Music festival vábi milovníkov dobrej hudby už 64. krát. V tomto roku rozširuje svoje podujatia aj do ďalších dvoch miest regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Do Piešťan zavíta Lúčnica: Na otvorení Music festivalu zaznejú i lesné rohy
Zdroj: TASR

Music festival Piešťany (MFP) otvorí svoj 64. ročník v piatok 31. mája. Toto kultúrne podujatie, ktoré sa od svojho založenia v roku 1956 kontinuálne uskutočňuje až doteraz, otvoria úvodné fanfáry v podaní komorného zoskupenia hráčov na lesnom rohu Corni di Bratislava.

Po slávnostnom otvorení bude pódium Domu umenia patriť umeleckému súboru Lúčnica. Informoval o tom predseda festivalového výboru a dramaturg MFP 2019 Marián Turner.

Festival v tomto roku rozširuje svoje podujatia aj do ďalších dvoch miest regiónu. Okrem Piešťan si festivalové koncerty vypočujú aj v Hlohovci a v Novom Meste nad Váhom.

„V Empírovom divadle v Hlohovci vystúpi Slovenský komorný orchester so sólistom Ewaldom Danelom a v Novom Meste nad Váhom sa predstaví Moyzesovo kvarteto,“ uviedol Turner.

„Výnimočným podujatím, ktoré je bonusom pravidelne prenášaných operných titulov na veľké plátno, je v tomto roku baletná šou Veľkého divadla v Moskve. V rámci nového naštudovania si budú môcť návštevníci kina Domu umenia vychutnať najlepší baletný súbor sveta priamo z Boľšovo teatra v inscenáciách Carmen a Petruška,“ dodal dramaturg festivalu.

Popri hudobných podujatiach sa uskutočnia ako sprievodné festivalové podujatia aj výtvarné a fotografické výstavy. Festival potrvá do 8. júla.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM