Monika Hanigovská Rôzne

Do práce na bicykli? Trnava sa zapája do známej súťaže aj s novinkou

Mesto sa opäť zapája do súťaže Do práce na bicykli. Trnavská radnica avizuje aj úplnú novinku, ktorá môže potešiť školákov.

Ilustračný obrázok k článku Do práce na bicykli? Trnava sa zapája do známej súťaže aj s novinkou
Zdroj: TASR

Trnavčania majú opäť možnosť si zasúťažiť a urobiť o čosi viac pre svoje zdravie aj životné prostredie. V Malom Ríme odštartuje súťaž s názvom Do práce na bicykli, ktorú vyhlásilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Počas nej si budú registrovaní cyklisti zapisovať najazdené kilometre na trase domov – práca a späť. Koordinátorom podujatia je Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.

„Veríme, že hlavnou motiváciou pre zapojenie sa do súťaže bude predovšetkým dobrý pocit súťažiacich, že šetria svoje zdravie, svoje financie, svoje mesto a životné prostredie. V snahe zatraktívniť podujatie, okrem súťažných kategórií uvedených v štatúte súťaže, sme v spolupráci s partnermi pripravili pre ročník 2018 aj bonusy navyše,“ uvádzajú organizátori súťaže.

Mesto vyzýva

„Ako samospráva sme už zaregistrovaní, čo znamená, že Trnavčania môžu vytvárať svoje dvoj až štvorčlenné tímy a prihlasovať sa pod hlavičkou svojho zamestnávateľa. Vyzývame preto trnavské firmy, aby motivovali svojich zamestnancov a podporili ich účasť v súťaži. Hneď, ako sa do kampane zaregistruje prvý tím vašich zamestnancov, bude v systéme zaevidovaná aj vaša spoločnosť,“ informuje trnavská radnica.

Dokedy sa registrovať

Registrácia tímov je možná do 5. mája 2018. Súťaž trvá od 1. do 31. mája. V tomto období budú súťažiaci svoje najazdené kilometre na trase domov – práca a späť evidovať na tamojšej stránke súťaže.

Tento ročník prinesie do Trnavy novinku. „Súťaže sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy. Musia však najneskôr v deň začiatku kampane, t. j. 1. mája 2018 dosiahnuť vek 15 rokov,“ avizuje mesto vo svojej správe.

Registrácia prebieha na oficiálnej stránke dopracenabicy­kli.eu, kde si Trnavčania zostavia som dvoj až štvorčlenný tím. V jednoduchej registrácií vyplnia základné údaje, či napríklad vymyslia meno svojmu súťažnému tímu.

Mesto na konci súťaže vyberie víťazov v kategórií najväčší počet najazdených kilometrov (tím a jednotlivec), najväčší počet jázd (tím a jednotlivec) a súčasne radnica pripravila aj bonusovú kategóriu.

V bonusovej kategórii vyžrebuje mesto jedného výhercu spomedzi všetkých súťažiacich, ktorí absolvovali aspoň 2/3 ciest do práce a z práce na bicykli v monitorovanom období, alebo počas súťaže na bicykli prešli minimálne 500 kilometrov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM