Júlia Vargová Rôzne Správy

Do práce na dvoch kolesách: Trnavčania si vybicyklovali doposiaľ najlepšie miesto

Trnava získala zatiaľ najlepšie umiestnenie v súťaži Do práce na bicykli. Počas mája takto dochádzalo 402 cyklistov zaregistrovaných v 121 tímoch.

Ilustračný obrázok k článku Do práce na dvoch kolesách: Trnavčania si vybicyklovali doposiaľ najlepšie miesto
Foto: Tomáš Batiz

Trnavčania spolu prešli 47 182,01 km a ušetrili naše životné prostredie od 12 576,85 kg CO2. Informovala o tom Veronika Majtánová, vedúca úseku komunikácie a marketingu z Kancelárie primátora. „Hlavnou myšlienkou kampane organizovanej Ministerstvom dopravy a výstavby SR je podpora udržateľnej mobility a motivácia verejnosti využívať alternatívne spôsoby dopravy v meste,“ uviedla trnavská radnica.

Ako informuje mesto, Trnava sa medzi slovenskými samosprávami umiestnila na piatom mieste vzhľadom na počet jázd aj najazdených kilometrov.

„Ide o zatiaľ najvyššie umiestnenie Trnavy počas šesťročnej histórie jej zápolenia. Trnavské tímy spolu tento rok uskutočnili 6 664 jázd, čo znamená priemerne 117,37 km na jedného účastníka,“ vyzdvihuje radnica.

„Napriek nepriaznivému májovému počasiu sa do súťaže zapojilo množstvo ľudí a ich počet každým rokom rastie. Ďakujeme všetkým, ktorí jazdili za naše mesto a poctivo si zapisovali kilometre. Veríme, že čo najviac z nich bude bicykel využívať aj naďalej,“ hovorí koordinátorka kampane za Trnavu Ľubica Miksádová z odboru vzdelávania, športu a kultúry mestského úradu.

Výsledky v rámci Trnavy:

Tímy:

  • Najviac km: Cestári TTSK (Juraj Masár, Terézia Kuchárová, Imrich Vajas) – 3 294,37 km
  • Najviac jázd: Bike – Jednota (Budinská Jana, Tarková Oľga, Rády Alexandra, Kalivodová Jana) – 162 jázd

Jednotlivci:

  • Najviac km: Juraj Masár (tím Cestári TTSK) – 2 405,09km
  • Najviac jázd: Michal Patzelt (tím MaJaMi) – 49 jázd
  • Bonusová kategória: Miroslav Nemeček (tím Žoskári)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM