Dominika Handzušová Iné športy

Do sezóny vstúpili na jednotku: Florbalisti zatiaľ bez prehry, bodujú aj bez Durana

Florbalový tím z Trnavy FBC 11 má za sebou prvé dve kolá 1. ligy mužov. Oboma prešiel bez straty a spolu so Skalicou tak zatiaľ panuje tabuľke. Pozrite sa bližšie, ako sa im darilo.

Ilustračný obrázok k článku Do sezóny vstúpili na jednotku: Florbalisti zatiaľ bez prehry, bodujú aj bez Durana
Zdroj: Dnes24.sk

Na prvé kolo cestovali Trnavčania do Bratislavy. Sniperov porazili vďaka druhej tretine 7:5. V druhom kole sa predstavili na domácej pôde proti nováčikovi z Gajár. Nabalili im nádielku 12:6.

Po polovici zápasu ich rozobrali

S bratislavskými Snipermi to bola spočiatku taktická bitka. Domáci sa snažili skóre na svoju stranu zvrátiť aktívnym nástupom v druhej tretine, ale nasadené tempo dlho neustáli. Trnava odpovedala silnou päťminútovkou, počas ktorej Bratislavu rozobrali na drobné. „Od tejto chvíle sme kontrolovali priebeh zápasu a v závere, kedy domácemu brankárovi praskli nervy po jasnom faule obrancu, sme si vychutnali posledné dve a pol minúty zápasu v hre 5 na 3,“ opísal kapitán tímu Matej Vanta. Nezabudol zagratulovať dvom z troch nováčikov, ktorí sa presadili aj strelecky.

FBC Shadows Snipers Bratislava – FBC 11 Trnava 5:7 (1:1, 2:4, 2:2)

Body: Matuška 3+1, Vanta Matej 1+3, Šatan 1+1, Vanta Matúš 0+2, Holec 1+0, Sztruhar 1+0, Bencúrik 0+1
Jaroslav Švec 31 zákrokov

Obranný val zdolali

V druhom kole hostili nováčika, ktorý od úvodu zvolil obrannú taktiku. Kompletná päťka bránila a tak sa museli Trnavčania k bráne dobíjať. „Cez prestávku sme zmenili taktiku a postupne sme súperovi odskočili o päť gólov po okulahodiacich akciách. V tretej tretine sme ešte pridali a diváci si prišli na svoje. Z toho vyústili aj chyby v obrane, kedy sme inkasovali štyrikrát a skórovali päťkrát,“ dodal Vanta a poďakoval sa divákom, ktorí ich prišli povzbudiť.

FBC 11 Trnava – TJ Sokol Gajary 12:6 (1:0, 6:2, 5:4)

Body: Matuška 4+1, Sztruhár 3+2, Vanta Matej 1+3, Mahaj 1+2, Šatan 2+0, Bencurik 0+2, Balák 1+0, Vanta Matúš 0+1
Jaroslav Švec 34 zákrokov

Zranená opora zatiaľ nechýba

V závere prípravy na sezónu sa na turnaji v Hodoníne zranil kráľ štatistík Michal Duran. Ako informuje klubový web, liečiť sa bude šesť týždňov. Duran sa tak chce dať dokopy na druhú polovicu sezóny. Jeho spoluhráči stratu zatiaľ negatívne nevnímajú. „Vzrástli sme ako kolektív, čo sa týka sebadôvery. V dvoch zápasoch sme vsietili devätnásť gólov bez pomoci nášho najlepšieho strelca. Teraz sa môžeme tešiť, že s jeho príchodom budeme ešte silnejší,“ skonštatoval Ondrej Balák.

Spoluhráči sa ale nevyhli aj podpichovačkám smerom k Duranovej povahe. Do všetkého ide naplno a vždy chce byť najlepší. „Budú ho prenasledovať nočné mory z nuly na bodovom konte,“ smeje sa kapitán Matej Vanta a prešiel na vážnejšiu tému. „Rozšírili sme hráčsku základňu o dvoch nováčikov a dvoch skúsených hráčov. Zatiaľ jeho stratu kompenzujú, výsledky sú toho dôkazom. Všetci hrajú na sto percent a poviem otvorene, čím dlhšie bude zranený, tým ťažšie sa bude prebojovávať späť do základnej zostavy,“ skonštatoval aktuálne druhý najproduktívnejší hráč FBC 11 Trnava.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM