Dominika Handzušová Rôzne

Do školy sa tešili aj cez prázdniny: Pozrite, čo vytvorili decká na letných kempoch s učiteľmi

Vyučujúci ani cez letné prázdniny nezaháľali a pripravili si pre deti základných škôl zaujímavé tábory. Žiaci si prežili nejedno dobrodružstvo a čo-to sa aj naučili.

Ilustračný obrázok k článku Do školy sa tešili aj cez prázdniny: Pozrite, čo vytvorili decká na letných kempoch s učiteľmi
Zdroj: Dnes24.sk

Základné školy svoje brány po odovzdaní vysvedčení nezatvárajú. Práve naopak, množstvo z nich otvára svoje ihriská verejnosti, či pripravuje rôzne letné aktivity. Tak, ako tomu bolo napríklad na Súkromnej základnej škole BESST.

Umenie i šport

Pracujúci rodičia si mohli vydýchnuť. Deti mali na letných táboroch o program postarané počas celého dňa a aktivity si veľmi pochvaľovali. Každý z táborov bol zameraný iným smerom a tak si všetci prišli na svoje. Pripravený bol kreatívny tábor, v rámci ktorého žiaci navštívili aj výstavy a napokon usporiadali aj vernisáž vlastnej tvorby. Na ďalšom zavítali do školy varenia, nechýbal tiež športový tábor, počas ktorého deti navštívili jaskyňu.

Ako prežiť v prírode

Dobrodružne ladený bol tábor Prázdninový kolotoč. Žiaci si napríklad spravili výlet na Ranč na Striebornom jazere, vyrobili si vlastnú knihu a putovali do histórie po stopách mamutov. Podobný bol tiež externý tábor v prírode Spoznaj sám seba. Počas tohto kempu deti spali v stanoch a naučili sa veci, ku ktorým im žiadne encyklopédie nepomôžu – založiť oheň, napíliť drevo, ale aj pomôcť kamarátovi v bezvedomí.

Ako prežiť Zombie Apokalypsu za pomoci chémie a biológie deti zistili na vedeckom tábore. Nebol však len o vede, deti spolu s vyučujúcimi spolu napríklad natočili aj krátky film. Pozrieť si ho môžete v priloženej galérii.

Deti sa teda cez prázdniny rozhodne nenudili a navyše si mohli na táboroch precvičiť aj svoju angličtinu. Viacero z nich totiž organizovali native speakri – vyučujúci z Kanady, Afriky i Ameriky. Ako si deti letné tábory užili a čo na nich vytvorili si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Mohlo by vás zaujímať:
Trienále plagátu Trnava vstupuje do finále: Pozrite si najlepšie práce 9. ročníka
Trnavský jarmok sa blíži: Pozrite si PROGRAM, tento rok pod hradbami aj Vikingovia

Foto: Súkromná základná škola BESST

Zombie camp movie
1
Galéria
Letné tábory pre deti
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM