Lucia Lauková Správy

Do Trnavy dorazili Vianoce: Rozsvietením stromčeka sa začali adventné trhy, FOTO

Rozsvietením stromčeka sa začali vianočné trhy v Trnave. Tešiť sa môžete na desiatky stánkov aj kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Do Trnavy dorazili Vianoce: Rozsvietením stromčeka sa začali adventné trhy, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V Trnave sa v piatok 24. novembra rozsvietením stromčeka na Trojičnom námestí začali vianočné trhy. V Trnave nesú trhy už niekoľko rokov nový prívlastok adventné, ich trvalým lákadlom je veľký drevený betlehem v strede námestia. Podujatie zabezpečuje Mestské kultúrne stredisko – Zaži v Trnave.

Trhy sa konajú sa na Trojičnom námestí a na Hlavnej ulici a tesne pred Vianocami k nim na tri dni od 15. do 17. decembra pribudnú aj obľúbené Stredoveké vianočné trhy pri Bazilike sv. Mikuláša, na historicky najstaršom trhovom mieste Trnavy.

Prečítajte si tiež

Vystúpenia na námestí

Takmer na každý deň sú pripravené na námestí kultúrne vystúpenia, okrem pozvaných umelcov na pódiu dostanú miesto najmä trnavskí hudobníci a tiež deti trnavských škôl.

Postavených je v centre mesta šesť desiatok drevených štylizovaných stánkov s ponukou občerstvenia i tradičných výrobkov.

Adventné koncerty

Vo františkánskom kostole sa uskutočnia štyri adventné koncerty – diváci si môžu vypočuť Bandu a Vranky, Voci Allegre a Trnavský komorný orchester, BLAženky a Ensemble FLAIR a Simu Magušinovú. Pre najmenších je pripravený nielen príchod Mikuláša na koči, ale aj Rozprávky na radnici a do výkladov centra mesta sa vrátila obľúbená hra Škriatkovo kúzlo.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism prichádza s ponukou prehliadky mestskej veže iba za svetla lampášov. Je vhodná pre deti i dospelých. Každý účastník dostane vlastný lampáš a sprievodca počas výstupu hore návštevníkom prezradí príbehy a zaujímavosti o tejto viac ako 400-ročnej stavbe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Trnavské vianočné trhy sú otvorené
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM