Rôzne

Do Trnavy mieri JEDINEČNÁ akcia: Spojí knižnicu, múzeum a kultúrne centrum

Milovníci skvelých knižných príbehov a jedinečnej atmosféry si v Trnave prídu na svoje. Už o niekoľko dní ich privítajú na skvelom podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Do Trnavy mieri JEDINEČNÁ akcia: Spojí knižnicu, múzeum a kultúrne centrum
Zdroj: Knižnica Juraja Fándlyho

Trnava sa do stredajšej (17. 5.) celoslovenskej Noci literatúry zapojí čítaním z diel európskych autorov na troch miestach.

Účastníci putovania si úryvky z vybraných prekladov vypočujú v podaní hercov Divadla Jána Palárika v letnej čitárni Knižnice Juraja Fándlyho (KJF), Oláhovom seminári – Múzeu knižnej kultúry a kultúrnom centre Malý Berlín, informovala o tom Ľubica Malá z KJF.

Čo nás čaká?

Krajská knižnica je organizátorom podujatia v poradí už siedmykrát. Noc literatúry sa uskutočňuje už pätnásť rokov pod taktovkou Českého centra v Bratislave v spolupráci s kultúrnymi inštitútmi a veľvyslanectvami EUNIC a Zastúpením Európskej komisie na Slovensku.

V tomto ročníku je zapojených sedemnásť miest.

„O 18.00 h začne čítať v letnej čitárni úryvok z knihy švajčiarskeho spisovateľa Pascala Merciera Perlmannovo mlčanie Vladimír Jedľovský, o 19.00 h v Múzeu knižnej kultúry sa zhostí čítania jeho herecký kolega Tomáš Mosný, ktorý si vybral úryvok z knihy Stanislava Rakúsa Ľútostivosť a večerné čítanie zakončí o 20.00 h v kultúrnom centre Silvia Soldanová s úryvkom z knihy maďarskej autorky Krisztiny Tóth Pixel,“ uviedla Malá.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

STRÁVTE S NAMI NOC LITERATÚRY Pod taktovkou Českého centra v Bratislave sa v tomto roku opäť uskutoční Noc literatúry....

Posted by Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave on Friday, May 12, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM