han Správy

Dobrá správa od záchranárov v Trnave: Operátori tiesňovej linky už naplno fungujú!

Krajské operačné stredisko (KOS) záchrannej zdravotnej služby v Trnave po nútenej prestávke v piatok ráno obnovilo svoju činnosť.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa od záchranárov v Trnave: Operátori tiesňovej linky už naplno fungujú!
Zdroj: TASR/František Iván

Z dôvodu pozitívneho testu na ochorenie COVID-19 u viacerých operátorov tiesňovej linky 155 nefungovalo od 21. septembra. Informovala o tom hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Linka fungovala aj tak

Ako uviedla Krčová, volajúci na tiesňovú linku 155 prerušenie činnosti krajského operačného strediska v Trnave nepocítili. „Systém je nastavený tak, že hovory boli presmerované na ďalšie krajské operačné strediská. Aj vďaka ďalším prijatým opatreniam bol v Trnavskom kraji počas prerušenia činnosti zabezpečený nepretržitý príjem na tiesňovej linke 155 bez obmedzenia a nebola ohrozená dostupnosť prednemocničnej neodkladnej starostlivosti a záchrannej zdravotnej služby na území SR,“ informovala.

Svoju činnosť v tomto týždni obnovilo na linke 150 aj operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave, ktoré je súčasťou koordinačného strediska integrovaného záchranného systému v Trnave.

FOTO: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM