Júlia Vargová Správy Samospráva

Dobrá správa pre cyklistov z "Linča": Trnavu so Zelenčom spojí cyklotrasa

Prvé kroky k novej cyklotrase. Na jej vzniku by sa mali podieľať župa, mesto, obec i súkromný investor.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre cyklistov z "Linča": Trnavu so Zelenčom spojí cyklotrasa
Zdroj: TASR

Ľudia zo Zelenča sa dočkali. O potrebe cyklotrasy sa hovorilo už v čase prerábky cesty medzi Trnavou a priľahlou obcou. Zdá sa, že to, o čom sa doteraz len povrávalo by čoskoro mohlo byť realitou. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spolu s mestom Trnava, obcou Zeleneč a spoločnosťou Island podpísali poslednú júnovú stredu Zmluvu o spolupráci na projekte Cyklotrasa Trnava – Zeleneč.

Projekt cyklotrasy by mal podľa TTSK spájať významné rýchlo sa rozširujúce sa sídelné útvary medzi Trnavou a Zelenčom. „Výstavbou sa podporí nemotorová doprava pre cyklistov a chodcov do práce,“ uvádza kraj v dokumentácii.

Cyklotrasa by mala byť dlhá približne dva a pol kilometra. Mala by začínať v Zelenči pri vodnom kanáli a na konci nadviazať na cyklotrasy v obci Trnava pri podnikateľskom centre Island na Zelenečskej ulici. Cyklotrasa bude podľa informácií z kraja viesť súbežne so štátnou asfaltovou cestou III/1287 cez poľnohospodárske pozemky. „Cyklistickou lávkou prekonávame premostenie cez tok Parná okolo topoľových brehových porastov a trasa začína na hranici intravilánu na mostíku miestnej komunikácie pri hlavnej ulici vedľa vodného kanála v obci Zeleneč,“ konkretizuje kraj.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM