Rôzne

Dobré správy: V Piešťanoch si budete môcť bezplatne požičať bicykel

V kúpeľnom meste Piešťany, známom aj rozvinutou cyklistickou dopravou obyvateľov, pribudne v blízkom čase možnosť bezplatného zapožičania bicyklov.

Zdroj: Dnes24.sk

Radnica sa v rámci výstavby cyklochodníkov medzi Dopravnou a Sasinkovou ulicou, na ktoré získala prostriedky z eurofondov, zaviazala, že zriadi službu zdieľaných bicyklov. Aktuálne prebieha verejné obstarávanie na ich dodávateľa. „Stojany na bicykle budú umiestnené pred Piešťanským informačným centrom na Pribinovej ulici, pred železničnou stanicou a na sídlisku Juh. Požičiavanie bude bezplatné,“ informovala v stredu prednostka Mestského úradu v Piešťanoch Denisa Bartošová.

Na začiatok bude k dispozícii spolu 34 kusov, z toho bude 10 mestských a 24 poskytne jedna z piešťanských spoločností.

„Súbežne rokujeme o bikesharingu s firmou Magna. Aj tieto bicykle budú k dispozícii zdarma," doplnila. Všetky budú mať zabudovaný systém GPS na sledovanie ich pohybu.

„Chceme veriť, že sme už v dobe, kedy si ľudia budú vážiť, že si môžu požičať zadarmo bicykle a nebudeme ich musieť loviť niekde z rieky,“ uzavrela prednostka. Termíny spustenia oboch služieb zatiaľ radnica nespresnila.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM