Správy

Dobré správy z trnavskej nemocnice: Počet pacientov s Covidom klesol

Počty hospitalizovaných vo Fakultnej nemocnici v Trnave postupne klesajú. Niekoľko pacientov je však stále na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy z trnavskej nemocnice: Počet pacientov s Covidom klesol
Zdroj: TASR/Michal Svítok

V posledný marcový deň bolo vo Fakultnej nemocnici (FN) Trnava hospitalizovaných na ochorenie COVID-19 spolu 73 pacientov. Je to podľa hovorcu FN Mateja Martoviča pokles o 32 hospitali­zovaných oproti polovici mesiaca, keď ich bolo spolu 105. Na začiatku marca mala FN 134 pacientov s ochorením COVID-19.

„Počty hospitalizovaných klesajú postupne,“ konštatoval hovorca. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je aktuálne 11 pacientov, na anestéziologicko-resuscitačnom oddelení sú siedmi a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú sedemnásti.

Nemocnica má v evidencii za marec 85 úmrtí pacientov na toto ochorenie. Za uplynulý mesiac to bolo 158 úmrtí, čo je zatiaľ najvyšší počet. V januári zomrelo na COVID-19 vo FN 134, v decembri 82, v novembri 37 a v októbri 16 pacientov.

Znížil sa aj počet zamestnancov s ochorením COVID-19. „Pozitívne testovaných máme dvoch lekárov, osem zdravotných sestier, dvoch sanitárov a štyroch ostatných zdravotníckych zamestnancov,“ informoval Martovič. Najvyšší počet pozitívne testovaných zamestnancov mala FN v polovici decembra – 94, počet začal výraznejšie klesať až v prvej dekáde februára.

V nemocnici doteraz podali viac ako 26 200 vakcín od Pfizer/BioNTech.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM