Kultúra

Dobrodružstvo na Smolenickom zámku: Kráľ pozýva deti na pomoc v boji s drakom

Po roku majú na zámku v Smoleniciach opäť problémy s drakom. Kráľ Marko Igonda preto potrebuje pomoc čo najväčšieho počtu detí, aby mohol s drakom bojovať.

Ilustračný obrázok k článku Dobrodružstvo na Smolenickom zámku: Kráľ pozýva deti na pomoc v boji s drakom
10
Galéria
Zdroj: TASR

Drak Vavrinec dokonca príde aj s dvoma ďalšími drakmi. Návštevníci sa môžu tešiť na dračie divadielko i rozprávky, streľbu z luku či prehliadku zámku s výstupom na zámockú vežu. Stredoveký víkend v Smoleniciach bude počas celého programu sprevádzať zámocký jarmok, na ktorom svoje výrobky ponúknu lokálni remeselníci. Podujatie organizuje Občianske združenie Smoleničan v spolupráci s trnavskou Agentúrou Hector.

Deti by sa mali stretnúť v sobotu a v nedeľu (10. a 11. augusta) na Dračích dňoch, môžu prísť aj v sprievode rodičov.

Jana Sabová za organizátorov uviedla, že akcia nebude iba o zábave a hudobných zážitkoch, ale aj o dobročinnosti. „Na liečbu malej Emky Krajčírovej venujeme dve percentá z ceny každého predaného lístka. Na zámku bude otvorený kreatívny kútik Nadácie Adeli, ktorá pomáha ľuďom s hendikepom,“ uviedla. Keďže je kapacita zámku obmedzená, usporiadatelia odporúčajú zadovážiť si vstupenky v predpredaji. Parkovanie osobných automobilov bude zabezpečené na záchytnom parkovisku pod zámkom.

Foto: ilustračné

Pozrite si minuloročné boje s drakom vo fotogalérii.

FOTO: Festival Dračie dni zavítal na Smolenický zámok
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM