Júlia Vargová Správy Samospráva

Európska roadshow mieri do Trnavy: Láka na koncert, kvízy i diskusiu

Slovensko tento rok oslávi 15. výročie svojho vstupu do Európskej únie. Podujatie Doma v EÚ sľubuje skvelú atmosféru a atraktívny kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Európska roadshow mieri do Trnavy: Láka na koncert, kvízy i diskusiu
Zdroj: TASR

Zastúpenie Európskej komisie spolu s partnermi pripravilo podujatie Doma v EÚ, ktoré sa uskutoční vo vybraných mestách po celom Slovensku, vrátane Trnavy. Informovala o tom radnica na svojej stránke.

Podujatie je na pláne 6. mája. Môžeme sa tešiť na skvelú atmosféru a atraktívny kultúrny program pre všetky vekové kategórie.

„Na Trojičnom námestí vystúpi v rámci podujatia Doma v EÚ skupina Denis Lacho Band, ale to nie je všetko,“ láka mesto. Na hlavnom pódiu sa predstavia i miestne umelecké súbory zo SZUŠ pri štúdiu Baletu Dušana Nebylu. „V rámci sprievodného programu si môžete overiť svoje vedomosti o Európskej únii v kvízoch, zmerať si sily v súťažiach a zapojiť sa do kreatívnych aktivít súvisiacich s EÚ a Európskym kultúrnym dedičstvom,“ dodáva radnica.

Návštevníci podujatia sa v stánku Zastúpenia Európskej komisie dozvedia všetko o členských krajinách Európskej únie i o príležitos­tiach, ktoré EÚ ponúka. „Nebudú chýbať ani informácie o dobrovoľníctve a Európskom zbore solidarity, ale aj o ďalších možnostiach, ktoré nielen vysokoškolákom ponúka program ERASMUS+,“ upresňuje radnica.

Ďalej dodáva, že celodenný program vyvrcholí spoločnou diskusiou s vedúcim Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Ladislavom Mikom a zástupcom Mesta Trnava. Nebude chýbať priestor pre otázky verejnosti. Diskusia prebehne v priestoroch Malého Berlína od 18:00 do 19:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM