Tlačové správy

Dovolenka na Slovensku a na bicykli: Prečo a pre koho je to tá správna voľba?

Dovolenka už nemusí byť o leňošení a vysedávaní pri bazéne. Zvoliť si môžete aj jej aktívne strávenie, napríklad na bicykli. A ak chcete vyhrať cyklopobyt, zapojiť sa môžete do súťaže práve teraz.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenka na Slovensku a na bicykli: Prečo a pre koho je to tá správna voľba?
Zdroj: PR

Nedávno sme zaregistrovali aktivity cestovnej kancelárie Inventi Travel, ktorá sa špecializuje na pobyty na strednom Slovensku. Tie sú ideálnou kombináciou aktívneho relaxu a oddychu. Aktívny relax v podobe cykloturistiky spája aktívny pohyb, spoznávanie krás regiónu a väčšinou aj oddych v našich slovenských liečivých vodách.

Jasné, teraz v lete každý túži po dovolenke pri mori. Ale leto je dlhé, jeseň bude určite pekná, treba si ten voľný čas aktívne užiť. O tom, čo je super na cyklo pobytoch na Slovensku od spoločnosti Inventi Travel, sme sa porozprávali s Mirom Petríkom, ktorý cyklopobyty nie len organizuje, ale aj sprevádza.

Miro, počuli sme, že v oblasti cykloturistiky v regióne Stredné Slovensko patríte medzi tých najskúsenejších. Čím to je?

Cykloturistika je moje najväčšie hobby. Všetok svoj voľný čas venujem veciam súvisiacim s cykloturistikou. Okrem organizovania cyklopobytov pre cestovnú kanceláriu Inventi Travel, prevádzkujeme aj informačné centrum v meste Sliač, sprevádzam rôzne skupiny, máme požičovňu bicyklov, v poslednom čase sa venujem rozširovaniu nabíjacích staníc na ebajky, požičiavaniu ebajkov, iniciujem projekty na tvorbu, opravu, údržbu a značenie starých ale aj nových cyklotrás, tvorbe máp s cyklotrasami atď.

To je pomerne dosť aktivít…

Áno, priznávam :) Ale mojím top projektom okrem Inventi Travel je projekt Bike Region Pustý hrad, ktorý najmä v spolupráci s oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko propagujeme za hranicami nášho regiónu. Takže dá sa povedať, že cyklotrasy v našom regióne poznám dokonalo. No a samozrejme, aby som náš cykloregión mohol posúvať vpred, chodím obzerať konkurenciu… takže môžem povedať, že prakticky som si prešiel rôzne cyklotrasy v Čechách a na Morave, v Rakúsku a momentálne sa dosť aktívne cykloturistikujem v Chorvátsku, pretože budúcu sezónu bude naša cestovná kancelária ponúkať aj zopár cyklopobytov, ktoré budú zamerané na úžasnú kombináciu kúpania v mori, cykloturistiky a spoznávania krás tejto úchvatnej krajiny.

Zdroj: PR

My sa však pred týmto letom zaujímame najmä o cyklopobyty na strednom Slovensku. Čo myslíte, čo na nich oceňujú klienti najviac?

No v prvom rade je to preto, lebo si nemusia zaťažovať hlavu s hľadaním vhodných cyklotrás. My to všetko vyriešime a naplánujeme za nich. Samozrejme na Slovensku máme kopec skúsených cykloturistov, ktorí naše služby nepotrebujú. Ale skupina tých neskúsenejších je stále väčšia ako skupina tých skúsenejších… no a práve pre tých sme tu my.

Aké typy klientov vás oslovujú najčastejšie? Medzi našich klientov patria napríklad malé skupiny žien, ktoré chcú stráviť chvíľky so svojimi priateľkami, chcú si oddýchnuť pri aktívnom pohybe, poklebetiť, zrelaxovať v termálnej vode. Pre túto cieľovú skupinu organizujeme obľúbené pobyty – Ladies Bike Camp ich voláme.
No a druhou takou cieľovou skupinou sú rodiny s deťmi. Obidve tieto skupiny oceňujú najmä to, že naše cyklotúry sú z 90-tich percent mimo ciest s dopravnou premávkou, takže je to nielen bezpečné, ale aj príjemné. Trasy prispôsobujeme schopnostiam klientov.

Zdroj: PR

Môžete konkretizovať?

Podľa toho, pre koho sú cyklopobyty určené, do cyklotrás zahŕňame aj návštevy rôznych atraktivít. Pre deti máme cyklotrasy, súčasťou ktorých je napríklad návšteva sokoliarskej školy, alebo štiavnických tajchov alebo fariem s domácimi zvieratkami. Dospelákov napríklad zaujmú cyklotrasy cez vinice v okolí Dudiniec, ale aj stretnutie s históriou napríklad na Pustom hrade. Ako som spomínal, robíme rôzne pobyty pre rôzne cieľové skupiny. Momentálne je dosť obľúbený pobyt s názvom Aktívny senior. Už z názvu je jasné, komu sú tieto pobyty určené. Sú to pobyty pre seniorov, ktorí si chcú aktívne užívať voľný čas so svojimi priateľmi alebo s blízkymi. Cyklotrasy sú nenáročné a navyše, kto chce, môže si požičať ebajk. Ale aby sme mali jasno, elektrobicykle nie sú úplná „pohoda“. Elektropohon len pomáha, ale „neodmaká“ to všetko za vás. Práve preto sú elektrobicykle stále viac obľúbené medzi seniormi a ženami. No a na záver, seniori ale aj ostatní naši klienti určite ocenia, že súčasťou väčšiny našich pobytov je aj relax v termálnej liečivej vode, napríklad v Kováčovej alebo v Dudinciach.

Viac z ponuky cestovnej kancelárie Inventi Travel nájdete na www.inventi.sk. A určite tam nájdete aj niečo, čo by ste radi zažili alebo vyskúšali. A ak by ste chceli niečo vyhrať, zanechajte vaše oči ešte tu :) Cestovná kancelária Inventi Travel vyhlasuje súťaž:

Súťažná otázka znie: Čo je to e-bajk ?

  1. Elektrobicykel, na ktorom nemusím šliapať do pedálov.
  2. Elektrobicykel, ktorý mi pomáha pri šliapaní do pedálov.

Vaše odpovede posielajte do nedele 18.6. na adresu info@inventi.sk.
Zo správnych odpovedí vyžrebujú jedného, ktorý získa 3-dňový cyklo obyt v hoteli Tatran v Kováčovej pre 2 osoby. Pobyt obsahuje ubytovanie, stravu, jednu cyklotúru na e-bajkoch, ktoré vám požičiame, 1 vstup do aquaparku v Kováčovej.

Podmienky súťaže nájdete TU

(PR) – Za obsah a foto zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Dovolenka na Slovensku a na bicykli
10
Galéria
Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM