Dominika Handzušová Hokej

Dráma na Liptove: Gladiátori vydolovali bod v posledných sekundách

Trnavskí hokejisti cestovali medzi sviatkami na zápas 33. kola do Liptovského Mikuláša. Prehrali síce po nájazdoch, no čo sa dialo na ľade v posledných sekundách, to si zaslúži obdiv.

Ilustračný obrázok k článku Dráma na Liptove: Gladiátori vydolovali bod v posledných sekundách
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

V tejto sezóne už Trnava s Liptákmi dvakrát prehrala. V Mikuláši jasne 0:4, doma sa tesný výsledok 2:3 nepodarilo v posledných sekundách zvrátiť. V ďalšej odvete prehrávala Trnava dokonca o dva góly, napriek tomu v samom závere ešte dokázala vyrovnať.

Dva identické góly

Takmer počas celého stretnutia boli domáci lepší. Hála sa veru mal čo obracať. Napriek tlaku a šanciam ale skóre otvoril až na začiatku druhej tretiny po nacvičenom signáli s Baranom Lisoň. Liptáci stav zvrátili, keď z dorážky vyrovnal Poliaček a neskôr z presilovky prestrkal puk do brány Kuric. V závere tretiny ale strelou na protipohyb z takmer identickej akcie ako pri prvom góle vyrovnal znova Lisoň.

Zdanlivá výhra

Tlak Ešky sa v tretej tretine stupňoval. Zaváhanie Gladiátorov vystihli Piatka s Uhríkom, ktorý v 50. minúte znova poslal svojich do vedenia. Následne mal šance prvý útok. Potom zatlačili hostia, ale vyrovnať sa im nepodarilo. V 58. minúte obrovskú príležitosť nevyužil Trochta. Neskôr ho svojim druhým gólom v zápase pomstil Poliaček, keď si pred bránou voľný počkal na prihrávku a šupol ju do vinkla. Časomer ukazoval 1:10, vyzeralo to na klinec do rakvy, no Trnava si vzala oddychový čas.

Infarktový záver

Dlho sa Gladiátorom nedarilo usadiť sa v pásme. Hála vykorčuľoval na striedačku až dvadsať sekúnd pred koncom. No znova sa nepodarilo rozostaviť sa v útočnom pásme, puk mal na hokejke Hollý a hotovil sa ho poslať vzduchom na opustenú bránu. Trafil ale do Barinku, ktorý sklepnutý puk pohotovo poslal do brány. Kontaktný gól vlial Trnave novú nádej. Po vyhratom vhadzovaní sa dostala znova do pásma, po šanci rozohrala puk a napokon ho poslal Baran spolu so sirénou do siete.

Dokonal tak famóznu drámu, v ktorej si Liptáci nechali vziať trojbodovú výhru. Útechou im boli nájazdy, v ktorých neuspel Lisoň ani Barinka, no Poliaček i Uhrík Hálu prekonali.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HK Gladiators Trnava 5:4 (0:0, 2:2, 2:2 – 0:0, 2:0)

Góly: 29. Poliaček, 36. Kuric (Bartík, Macík) v presilovke, 50. Uhrík (Piatka), 59. Poliaček (Uhrík, Piatka), rozhodujúci samostatný nájazd Poliaček – 21. Lisoň (Baran, Môcik), 39. Lisoň (Baran, Môcik), 60. Barinka, 60. Baran (Barinka, Poláček).

Vylúčenia: 3:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.
Strely na bránu: 42:34 (15:9, 13:11, 12:14 – 2:0).
Rozhodovali: Píšťanský – Žák, Vido. Diváci: 710

L. Mikuláš: Hollý – Ma. Moravčík, Holiga, M. Školiak, Kadlubiak, Mezovský, Janči, Nitriansky – P. Bartík, J. Kuric, Macík – Roháč, Trochta, Števuliak – Uhrík, Piatka, Poliaček – Janček, Legerský.

Trnava: Hála – U. Demo, Poláček, Kubica, Krajčík, Burzala, Závodský, Šišmič – Lisoň, M. Baran, Môcik – Kamenický, Bachratý ml., P. Barinka – D. Rosa, Hrbáčik, D. Božik – M. Lukačovič

HL: L. Mikuláš - Trnava
26
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM