Dominika Handzušová Rôzne

Druhý ročník spoplatnený: Aké novinky si pripravili organizátorky Nočného behu?

Amatéri, ale aj skúsení bežci, študenti, starší i mladší účastníci. Tí všetci sa stretnú na Nočnom behu Trnavou. Kadiaľ povedie a aká dlhá bude trasa druhého ročníka?

Ilustračný obrázok k článku Druhý ročník spoplatnený: Aké novinky si pripravili organizátorky Nočného behu?
Zdroj: Dnes24.sk

Začínali skromne a dúfali v stovku. Na prvý ročník zaujímavého podujatia sa ale zaregistrovalo napokon vyše 330 účastníkov. Druhý ročník už preto poznačili viaceré zmeny.

Čipy a tričká

„Vzhľadom na úspech podujatia, sme sa rozhodli pokračovať v jeho organizácii a vytvoriť z neho každoročnú tradíciu. Beh sa orientuje na skúsených a amatérskych bežcov, na študentov našej univerzity i starších, či mladších účastníkov. Cieľom je propagovať beh ako súčasť zdravého životného štýlu u všetkých vekových kategórií,“ berú si za cieľ organizátorky UCM Night Run. Bežci budú môcť na vytýčenej trase spoznať najkrajšie miesta, ktoré Trnava ponúka a vychutnať si jej atmosféru počas noci.

Tento rok už bude beh spoplatnený, no účastníci tým samozrejme získajú oproti prvému ročníku viaceré výhody. „Každý online zaregistrovaný účastník získa navyše štartovný balíček a originálne tričko vlastnej veľkosti v hodnote 14€. Registrácia bude prebiehať aj na mieste, no bežci si za štartovné už priplatia viac,“ informovala Monika Farkašová, jedna z organizátoriek akcie. Financie budú použité tiež na monitorovanie prostredníctvom čipov. Časy tak bude evidovať elektronická časomiera.

Dlhšia trasa

Ďalšou novinkou je predĺženie trasy. Štart i cieľ bude opäť na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave, bežci sa však v porovnaní s minulým rokom vydajú opačným smerom. Trasu čaká niekoľko zmien, ktoré ju predĺžili na finálnych 7,25 km. Ako vyzerá si môžete pozrieť v priloženej galérii. Na trase budú pripravení dobrovoľníci, ktorí budú bežcov navigovať pokojnými uličkami Trnavy. Zabezpečení sú však aj organizátori na úsekoch, ktoré môžu byť pre dopravu nebezpečnejšie.

Kategórie:

deti do 15 rokov
muži 16 – 59 rokov
muži nad 60 rokov
ženy 16 – 59 rokov
ženy nad 60 rokov

Registrácia:

Online: web university.sk
Cena: 4 €, zľava na ISIC / ITIC / EURO 26: 2 €, kategória do 15 rokov 2 €
Na mieste: v deň behu pred budovou Univerzitou sv. Cyrila a Metoda od 15:00 hod. do 18:00 hod.
Cena: 5 €, kategória do 15 rokov 3 €

Štart je pred budovou Univerzitou sv. Cyrila a Metoda v utorok 21. októbra o 19:00 hod.

Foto: UCM Night Run

UCM Night Run
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM