Júlia Vargová Rôzne

Dva dni budú cesty regiónu patriť historickým vozidlám: Vieme kadiaľ pôjdu

Obľúbené podujatie zavíta na Trojičné námestie a cesty trnavského regiónu aj tento rok. Čaká nás 22. ročník podujatia Trnavských 100 km.

Ilustračný obrázok k článku Dva dni budú cesty regiónu patriť historickým vozidlám: Vieme kadiaľ pôjdu
63
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Zraz historických vozidiel sa uskutoční už dvadsiaty-druhýkrát. V dňoch 9. a 10. augusta skrášlia cesty trnavského regiónu i hlavné námestie Trnavy nablýskané autá, aké už dnes na cestách stretnete len málokedy. Podujatie Klubu historických vozidiel Trnava bude rozdelené do dvoch dní. Na zraze historických vozidiel Trnavských 100 km si tradične budete môcť vychutnať desiatky unikátnych áut.

Prvá etapa odštartuje v piatok 9. augusta o 10:00. Samotná výstava vozidiel na Trojičnom námestí začne už hodinu pred štartom. Odtiaľ sa historické vozidlá vydajú na cestu cez Voderady a Slovenskú Novú Ves až do Cífera, kde majú naplánovanú prestávku.

Cez Jablonec a Štefanovú sa vyberú na Hrad Červený Kameň, kde sa nimi ľudia budú môcť pokochať od 12:00 do 15:00. Odtiaľ sa cez Pílu a Dubovú s prestávkou v Modre vydajú smerom na Častú, Doľany, Dolné Orešany a Horné Orešany až na Smolenický zámok, kde majú naplánovaný príchod o 17:00.

Druhá etapa štartuje 10. augusta o 9:00 práve zo Smolenického zámku. Cez Trstín, Bukovú a Prievaly, kde budú mať účastníci prestávku vyrazia smerom na Jablonicu a Brezovú pod Bradlom až do Košarísk, kde zastavia znova.

Cez Hrachovište a Višňové s prestávkou v Čachticiach budú pokračovať na Častkovce a Podolie až do Krakovian, kde potešia pohľady miestnych obyvateľov od 12:00 do 14:00. Cez Trebatice a Borovce sa s prestávkou vo Veľkých Kostoľanoch vydajú smerom na Pečeňady a Malženice až do Trnavy, kde pobudnú od 15:30 do 17:00 pred Reštauráciou Relax. Odtiaľ sa opäť vrátia na Smolenický zámok.

Foto: ilustračné

Pozrite si minuloročné fotografie dobových vozidiel na Trojičnom námestí.

OBRAZOM: Veľká galéria historických tátošov, motoriek a atmosféry podujatia
63
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM