Krimi

Dvojica kradla plynové fľaše v dvoch obciach: Z lupu sa však dlho netešili

Kristiána (25) a Lukáša (28) obvinila polícia zo zločinu krádeže. Kradli v potravinách a v pneuservise.

Ilustračný obrázok k článku Dvojica kradla plynové fľaše v dvoch obciach: Z lupu sa však dlho netešili
3
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia obvinila zo zločinu krádeže 25-ročného Kristiána a 28-ročného Lukáša z Piešťan. Kradli v potravinách v Rakoviciach a v pneuservise v Trebaticiach v okrese Piešťany, potom ich chytili.

Lup ukrývali pri potoku v tŕstí

V noci z 19. na 20. februára Kristián preskočil plot na pozemku potravín a kliešťami prestrihol visiaci zámok na úložisku propán-butánových fliaš. Potom spoločne naložili do Peugeotu Partner desať plynových fliaš. Tie previezli do obce Dubovany, kde ich ukryli pri potoku v tŕstí. Plánovali si vyzdvihnúť ich nasledujúce ráno a predať.

Cesta dvojice pokračovala do pneuservisu, kde Lukáš preskočil takmer dva metre vysoký múr a Kristiánovi podal cez plot plynový rezák a rôzne diely na autá. Veci uschovali za plotom a pripravili na odvoz.

„Kristiána zakrátko neďaleko miesta zadržala policajná hliadka obvodného oddelenia z Vrbového. Lukáša o pár hodín neskôr zadržali príslušníci kriminálnej polície,“ informovala vo štvrtok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

V prípade uznania viny tri až desať rokov väzenia

Oboch mužov vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže, ktorého sa dopustili spolupáchateľstvom. „Svojím konaním spôsobili majiteľom škodu bezmála za 1000 eur, pričom obidvaja mali už uložený trest odňatia slobody s podmienečným odkladom. Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzbu, ktorý sudca akceptoval a policajná hliadka ich už eskortovala do výkonu väzby,“ doplnila hovorkyňa. V prípade uznania viny im hrozí väzenie na tri až desať rokov.

OBRAZOM: Dvojica kradla v Rakoviciach a Trebaticiach
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM