Krimi

Dvojnásobný úspech policajtov v Trnavskom kraji: Díleri drog už čelia obvineniam, FOTO

Vo väzbe skončil muž z Piešťan, no úspešný záťah na drogy mali policajti aj v Dunajskej Strede.

Ilustračný obrázok k článku Dvojnásobný úspech policajtov v Trnavskom kraji: Díleri drog už čelia obvineniam, FOTO
5
Galéria

Polícia zadržala a obvinila dílerov drog v Piešťanoch a v Dunajskej Strede. Za ich prechovávanie a predaj im hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Obe osoby sú stíhané väzobne.

Nebolo to prvýkrát

„Vo väzbe skončil 41-ročný David z Piešťan, u ktorého v aute našli policajti na podlahe pod sedadlami a v batožinovom priestore vrecká s kryštalickou látkou. Polícia zadržala vodiča i jeho 41-ročnú spolujazdkyňu. Podľa výsledkov predbežného skúmania bol vo vreckách pervitín,“ uviedla Linkešová.

„Drogy muž predával aj napriek tomu, že bol v roku 2016 na viac ako sedem rokov odsúdený za drogovú trestnú činnosť. Teraz mu za recidívu hrozí niekoľkonásobne vyšší trest,“ doplnila.

Prečítajte si tiež

Pervitín aj heroín

Úspešný záťah na drogy mali policajti aj v Dunajskej Strede. Pervitín a heroín našli pri domovej prehliadke u 50-ročného muža.

„Dílera z drogovej trestnej činnosti usvedčili najmä jeho zákazníci, ktorí od neho drogy dlhodobo kupovali. Vyšetrovateľ ho na základe dôkazov obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Vyšetrovateľ predložil spis prokurátorovi s návrhom na väzobné stíhanie. Sudca sa s návrhom stotožnil a na základe príkazu súdu bol muž eskortovaný do výkonu väzby,“ doplnila Linkešová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zo Slovenska

FOTO: Policajti zadržali dílerov drog v Piešťanoch aj v Dunajskej Strede
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM