Dominika Handzušová Iné športy

Empire Slovak Open pre Koviničovú (20): Som unavená, ale titul hreje

Danka Koviničová zvíťazila vo finále nad ruskou tenistkou Margaritou Gasparjanovovou. Tá nevyužila šancu na zisk double, triumfovala totiž vo štvorhre.

Ilustračný obrázok k článku Empire Slovak Open pre Koviničovú (20): Som unavená, ale titul hreje
Zdroj: TASR

Čiernohorská tenistka Danka Koviničová (20) sa stala víťazkou dvojhry na 7. ročníku antukového turnaja ITF Empire Slovak Open v Trnave (dotácia 100 000 USD). Vo finále si poradila s Ruskou Margaritou Gasparjanovovou v dvoch setoch 7:5, 6:3.

Rodáčka z Podgorice si pripísala na konto celkovo ôsmy singlový titul na okruhu ITF, najcennejší v kariére. Z Trnavy si odnáša prémiu 15 200 USD a 140 bodov do svetového rebríčka WTA. Gasparjanovová v areáli TK Empire nevyužila šancu na zisk double, v sobotu triumfovala po boku Julie Bejgelzimerovej vo štvorhre.

Titul hreje

Koviničová mala zo zisku titulu veľkú radosť. „Som rada, že to mám konečne za sebou. Bol to veľmi ťažký zápas. Cítim sa unavená, ale titul hreje. Veľmi ma teší, že z Trnavy odchádzam ako šampiónka. Podmienky boli vo finále veľmi náročné, fúkal nepríjemný vietor, ktorý nám obom spôsoboval veľké problémy najmä pri podaní. Často menil smer loptičky, nebolo ľahké sa tomu prispôsobiť,“ povedala Koviničová v prvom interview do kamier RTVS.

Čiernohorka nezabudla vyzdvihnúť kvality svojej súperky: „Margarita má skvelý forhend. Veľmi silné údery zo všetkých častí kurtu,„ dodala pre oficiálnu stránku turnaja. V pondelok odlieta Koviničová do Paríža. "Najprv sa tam zúčastním na turnaji ITF, v rámci prípravy na Roland Garros. Neviem ešte, či budem hrať v hlavnej súťaži, alebo začnem v kvalifikácii, som totiž prvou náhradníčkou. Ale so ziskom bodov z Trnavy mám dosť bodov na hlavnú súťaž Wimbledonu.“

Slovenky skončili v prvom, posledná v druhom kole

Rebecca Šramková vyhrala v Trnave štyri zápasy, v koncovke piateho rozhodla lepšia kondicía českej tenistky Denisy Allertovej. „Zvládla to lepšie po fyzickej stránke. Je to skúsená hráčka. Vedela, ako ma má „rozložiť“. Mohla som to tu celé aj vyhrať, je to škoda. Potvrdila som si, že to, čo trénujem, je správne. Treba v tom pokračovať. Bude to dobré,“ povedala pre oficiálnu stránku turnaja Šramková. Najbližšie bude hrať 25-tisícový turnaj v talianskej Caserte.

Štvorhra pre ukrajinsko-ruské duo

Slovenské tenistky Tereza Mihalíková s Kristínou Schmiedlovou neuspeli v semifinále štvorhry na turnaji ITF Empire Slovak Open v Trnave. Srbsko-chorvátskemu páru Aleksandra Kruničová, Petra Martičová podľahli v dvoch setoch 2:6, 6:7 (2).

„Súperky boli zohratejšie, napriek prehre však sme však s vystúpením v debli na stotisícke v Trnave spokojné. Získali sme prvé spoločné body do ženského rebríčka. Vo dvojhre to mohlo byť lepšie, o rok sa pokúsim dostať cez prvé kolo,“ povedala Mihalíková, víťazka juniorky na grandslamovom Australian Open.

Ukrajinsko-ruská dvojica Julia Bejgelzimerová, Margita Gasparjanová triumfovala vo štvorhre na tenisovom turnaji ITF Empire Slovak Open v Trnave. V sobotňajšom finále zdolala pár Kruničová, Martičová hladko 6:3, 6:2.

Pozrite si zábery z turnaja v priloženej fotogalérii.

tenisový turnaj EMPIRE Slovak open 2015
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM