Dominika Handzušová Futbal

Erik Jendrišek podpísal zmluvu: Som tu na to, aby som pomohol

Erik Jendrišek už je oficiálne novou posilou Spartaka Trnava. Pri rozhodovaní bral ohľad na rodinu a chce sa pokúsiť o pohárovú Európu. Je možné, že spolupráca Jendrišek - Spartak nebude trvať len pol roka.

Ilustračný obrázok k článku Erik Jendrišek podpísal zmluvu: Som tu na to, aby som pomohol
Zdroj: TASR

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie podpísal s fortunaligistom v utorok polročný kontrakt. Ako sme vás informovali v predzápasovom článku, klubu bude k dispozícii už vo štvrtkovom prvom zápase play off o skupinovú fázu Európskej ligy v Zlatých Moravciach proti FC Zürich.

Číslo po Karhanovi

„Rokovania prebehli pomerne rýchlo, Spartak prejavil záujem a našli sme behom krátkej chvíle spoločnú reč. Majiteľ klubu aj tréner prejavili interes, aby ma získali. Mal som určité kontakty aj zo zahraničia, ale po zvážení všetkých okolností som sa rozhodol zostať na Slovensku,“ povedal po podpise zmluvy pre oficiálny web Spartaka 27-sedemročný útočník. Do Trnavy prišiel z nemeckého Cottbusu ako voľný hráč a obliekať bude dres s číslom 21, ktorý mal naposledy v trnavskom tíme na sebe Miroslav Karhan.

V prospech Spartaka zavážilo jeho účinkovanie v Európskej lige i blízkosť rodiny. ***„Verím, že máme šancu na postup a preto som tu. Chcem pomôcť Spartaku prebojovať sa do skupiny. Navyše mám dvojročného syna, v Nemecku som s ním často nebol,“ vysvetlil Jendrišek a dodal, že čas strávený s rodinou nebol jediným veľkým dôvodom.

„Vychádzal som najmä z toho, že zahraničné ponuky, konkrétne napríklad z druhej nemeckej ligy, neboli také, aké by som uvítal. Preto som sa rozhodol vrátiť na Slovensko, hľadať nový impulz v kariére a pokúsiť sa o pohárovú Európu,“ objasnil. „Je jasné, že po pauze trochu cítim herný výpadok, na druhej strane mám veľký hlad po futbale. Som tu na to, aby som pomohol.“

Premiéra už vo štvrtok

Jendrišek sa rýchlo dostane do zápasového kolotoča. S Zürichom už mal v minulosti do činenia. "Bolo to za čias môjho pôsobenia vo Freiburgu, ktorý leží asi 40 kilometrov od švajčiarskych hraníc. Často teda volili na prípravné zápasy súperov z tejto krajiny. S tímom Zürichu som sa konfrontoval zhruba dva roky dozadu, odvtedy sa mužstvo dosť zmenilo.

Jendrišek dobre vie, že švajčiarske mužstvo je kvalitné a bude šlapať ako ich hodinky. „Do domácej ligy ťahajú v poslednom čase hráčov aj z Nemecka, určite nás vo štvrtok poriadne preveria. Favoritom je bez debát Zürich. Švajčiari boli účastníkom majstrovstiev sveta, majú tam teraz silnú generáciu. Švajčiarsko žije futbalom teraz úplne inak ako my, aj keď vďaka výsledkom slovenských tímov v európskych súťažiach si myslím, že sa trošku prebudila fanúšikovská základňa a verím, že o šancu sa popasujeme,“ dodala nová akvizícia klubu pre spartak.sk.

Možno predĺži

Spojenie Jendrišek – Spartak nemusí mať iba polročný limit. „Uvidíme, v zásade sa tomu momentálne nebránim. Všetko je otázkou vzájomnej dohody a o pár mesiacov budeme vedieť viac. Každopádne, do druhej nemeckej ligy som teraz nechcel ísť, ostatné ponuky neboli také atraktívne a tak som sa rozhodol pre Spartak. Nebolo to z mojej strany o peniazoch, ale o futbale. Som hladný, chcem hrať zápasy, aby mi neutiekla ani reprezentácia.“

Jendrišek patril k základným stavebným kameňom ružomberského majstrovského úspechu v roku 2006. V drese MFK odohral za tri sezóny 56 zápasov a strelil tridsať gólov a potom sa na osem rokov presunul do Nemecka. Angažoval ho Hannover, naplno však svoj potenciál ukázal v drese 1. FC Kaiserslautern, kde v 90 zápasoch nasúkal do súperových sietí 34 gólov. Neskôr pôsobil v Schalke 04, Freiburgu a naposledy v druholigovom Cottbuse. Za slovenský národný tím odohral 32 zápasov a strelil tri góly.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM