Monika Hanigovská Rôzne Futbal

Fanúšikova Spartaka darovali najvzácnejšiu tekutinu: Raritou bolo krstenie knihy krvou

Fanúšikovia trnavského klubu opäť mysleli na tých, ktorí to potrebujú najviac. Okrem darovania najvzácnejšej tekutiny sa uskutočnil aj krst majstrovskej knihy krvou jedného z lídrov trnavského kotla.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikova Spartaka darovali najvzácnejšiu tekutinu: Raritou bolo krstenie knihy krvou
16
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth

Fanúšikova FC Spartak Trnava sa už tradične vybrali do Fakultnej nemocnice, aby darovali najvzácnejšiu tekutinu, akou je krv. Svoju krv tak darovali štyridsiaty tretí krát. Raritou bolo krstenie majstrovskej knihy krvou jedného z lídrov trnavského kotla.

Knihu „To my sme El Majstri“ vytvoril a vydal fotograf Lukáš Grinaj. Mapuje v nej všetky zápasy v lige i v pohári v sezóne 2017/2018, kedy po 45 rokoch získal Spartak šiestu majstrovskú hviezdičku.

„V piatok prišlo do trnavskej nemocnice darovať svoju krv 55 fanúšikov, iný termín a miesto si našlo ďalších 15, teda spolu 70 darcov,“ povedal pre náš spravodajský portál Štefan Horváth, gen. sekretár o.z. Bíli Andeli.

Krstenie krvou

„Spestrením pre darcov bol krst knihy mladého fotografa Lukáša Grinaja, ktorá obrazovo i faktograficky mapuje cestu k prvému majstrovskému titulu v ére samostatného Slovenska. Knihu vlastnou krvou pokrstil Rastislav „Gasťo“ Jánoš, známy z trnavského kotla, kde dlhé roky pôsobil ako spíker a jeho texty má väčšina chorálov trnavských fanúšikov,“ prezradil ďalej Štefan Horváth.

Ako to vyzeralo v trnavskej nemocnici počas darovania krvi ale aj krstu si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérii.

OBRAZOM: Fanúšikovia Spartaka darovali krv. Raritou bolo krstenie knihy krvou
16
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM