Dominika Handzušová Futbal

Fanúšikovia sa dočkali: Juraj Jarábek abdikoval na post trénera

Jarábek svoju abdikáciu oznámil v piatok ráno majiteľovi klubu Vladimírovi Poórovi. Ten ju prijal.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia sa dočkali: Juraj Jarábek abdikoval na post trénera
Zdroj: TASR

Futbalový tréner Juraj Jarábek skončil v pozícii hlavného kormidelníka fortunaligového klubu FC Spartak Trnava. Informoval o tom hovorca „andelov“ Marek Ondrejka prostredníctvom tlačovej správy.

„Môžem túto informáciu potvrdiť. Po ich dnešnom stretnutí už nie je Juraj Jarábek trénerom nášho klubu,“ potvrdil PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Chce uvoľniť napätú atmosféru

Dnes už bývalý kouč „bílich andelov“ viedol tím vyše dvoch rokov, v prvej sezóne získal tretie a v druhej štvrté miesto. „Po dôkladnom zvažovaní som sa rozhodol k tomuto kroku. V poslednom období bol na moju osobu vyvíjaný veľký tlak. V takomto prostredí sa pracuje každému veľmi ťažko, rovnako aj mne. Myslím si, že mojim odchodom sa môže uvoľniť napätá atmosféra,“ reagoval Juraj Jarábek.

Trénerský tím zatiaľ ostáva

Ďalší členovia trénerského tímu na čele s hlavným koučom Branislavom Mrázom zostávajú pri mužstve minimálne na nedeľný duel proti MŠK Žilina, ktorý bude pre domácich vôbec prvým súťažným na novom modernom Štadióne Antona Malatinského. Trojica Mráz, Ivánka a Praj viedla už piatkový dopoludňajší tréning v Modranke.

V Trnave bolo rušno už dlhší čas. Okrem uvedenia novej City Arény do užívania prenikli na svetlo sveta informácie o napätí medzi generálnym manažérom Viktorom Blažekom a trénerom Jurajom Jarábkom. V rozhovore pre denník Šport jeden z majiteľov a hlavný akcionár trnavského klubu Vladimír Poór potvrdil, že kouč A-tímu Juraj Jarábek má naďalej jeho dôveru a Blažek si vzal voľno. Teraz sa ale situácie obrátila a Jarábek abdikoval.

Čítajte tiež:
Kam za futbalom: Kompletný PREHĽAD víkendových zápasov v trnavskom regióne
Sú chvíle, keď klub nie je hrdý na svojich fanúšikov: Spartak dostal takúto pokutu a trest!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM