Monika Hanigovská Rôzne

Fanúšikovia Spartaka opäť pustia žilou: Svojou krvou pomôžu aj malej Trnavčanke (3)

Krásne gesto. Fanúšikovia Spartaka opäť darujú krv vo Fakultnej nemocnici v Trnave. Pomôžu onkologickým pacientom. Svojou krvou pomôžu aj trojročnej Trnavčanke.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia Spartaka opäť pustia žilou: Svojou krvou pomôžu aj malej Trnavčanke (3)
10
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth

Fanúšikovia Spartaka majú v pláne urobiť krásne gesto. Opäť pôjdu darovať krv, najvzácnejšiu tekutinu, ktorá sa nedá vyrobiť. Súčasne vyzývajú k tomuto kroku aj ostatných ľudí.

„Pozývame na toto darovanie nielen fanúšikov futbalového Spartaka, ale každého, komu to jeho zdravotný stav dovolí. Pridajte sa k nám. Stretneme sa v piatok o 7.00 hod. vo Fakultnej nemocnici Trnava, na transfúznej stanici,“ vyzval cez náš spravodajský portál Štefan Horváth, gen. sekretár o.z. Bíli Andeli.

Takáto tradícia trvá podľa slov občianskeho združenia už „okrúhlých“ desať rokov. Ako dodávajú organizátori, impulzom k tomuto kroku bol príspevok jedného diskutujúceho na klubovej webstránke spartak.sk.

„Tam diskutujúci písal, že v trnavskej nemocnici nemajú dostatok krvi,“ a ako dodávajú ďalej organizátori občianskeho združenia, vyzval ich na darovanie vlastnej.

Zdroj: Štefan Horváth

Pomôžu aj Trnavčanke

Fanúšikovia Spartaka sa od výzvy stretávajú v pravidelných intervaloch v tamojšej trnavskej nemocnici. Teraz však majú nový cieľ.

Svojou krvou chcú nateraz pomôcť dvom konkrétnym onkologickým pacientom. Trojročnej Trnavčanke a vyše sedemdesiat rokov starej dáme z Veľkých Kostolian.

Podľa slov Š. Horvátha obe pacientky potrebujú na dlhodobú liečbu väčšie množstvo krvi a spartakovci im ju na čas zabezpečia.

V priloženej fotogalérii si môžete spätne pozrieť fanúšikov Spartak Trnava, ktorí darovali krv v predchádzajúcich výzvach.

OBRAZOM: Krásne gesto Trnavčanov. Fanúšikovia Spartaka darovali krv.
10
Galéria
Zdroj: Štefan Horváth
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM