Monika Hanigovská Rôzne

Festival Letectva v Piešťanoch: Šou ponúkne to, čo sa nedá ukázať na Sliači

V Piešťanoch prvýkrát odštartuje Festival letectva. Organizátori nám prezradili prvé informácie a smerovanie podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Festival Letectva v Piešťanoch: Šou ponúkne to, čo sa nedá ukázať na Sliači
22
Galéria
Zdroj: TASR

V Piešťanoch sa bude počas mája oveľa intenzívnejšie pozerať na oblohu. Pre milovníkov letectva, leteckej techniky a lietania odštartuje nové podujatie s názvom Festival letectva na tamojšom letisku. Viac nám prezradili organizátori podujatia.

Festival letectva v Piešťanoch prinesie počas 4. a 5. mája dvojdňový lákavý program.

„Podobne ako letecké dni na Sliači, aj podujatie v Piešťanoch prinesie dvojdňový atraktívny program. Organizátori okrem domácej civilnej a vojenskej techniky pozvali aj ďalšie krajiny, kde M. R. Štefánik pôsobil – Taliansko, Francúzsko i Českú republiku. Vítaní budú tak isto všetci účastníci, ktorí chcú predviesť fanúšikom letectva svoju leteckú šou,“ informovala nás za organizátorov Zdenka Marhefková, obsahový editor Festivalu letectva Piešťany (FLP) a Medzinárodných leteckých dní SIAF, Slovak International Air Fest (SIAF).

Festival má ponúknuť viac ako na Sliači

„SIAF už dávno prekročil hranice Slovenska a patrí medzi uznávané podujatia nielen doma, ale aj v zahraničí. Letecká základňa Sliač má charakter vojenského letiska, preto sa aj organizácia leteckých dní musí riadiť prísnymi pravidlami. Festival Letectva v Piešťanoch ponúkne ľuďom to, čo sa nedá uskutočniť na Sliači," povedal Hubert Štoksa, riaditeľ MLD SIAF a Slovenskej leteckej agentúry (SLLA).

„Našou ambíciou je v budúcnosti priniesť na piešťanské letisko program v podobe večerného lietania či športových pretekov,“ doplnil Hubert Štoksa.

Chcú vytvoriť tradíciu

„Verím, že 4. mája 2019, keď uplynie sto rokov od úmrtia generála Štefánika, si celonárodnou pietnou spomienkou na Letisku v Piešťanoch uctíme jeho pamiatku. A že sa nám túto novovzniknutú tradíciu podarí udržať aj v nasledujúcich rokoch,“ objasňuje iniciátor myšlienky Štoksa.

„Vďaka spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom, Spoločnosťou M. R. Štefánika, mestom Piešťany a Letiskom Piešťany môže vzniknúť úspešné a navštevované podujatie,“ informujú organizátori podujatia.

„Je veľmi dobrou správou pre Letisko Piešťany, že sa nám podarilo vrátiť letecké dni práve na toto miesto. Plánovaný termín má v sebe aj silnú symboliku, keďže 4. mája 2019 si pripomenieme sté výročie od úmrtia generála M. R. Štefánika,“ informoval predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Pôjdete na Festival letectva?

nie

Foto: ilustračné

Vo videu si môžete pozrieť ukážky zo SIAF 2018 na letisku Sliač.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM