Tlačové správy

Finále Ligy majstrov vo futbale: Zahrá si aj Škriniar?

Futbalový ročník 2022/2023 sa v európskych pohárových súťažiach skončí 10. júna 2023 v Istanbule. Vo finále Ligy majstrov sa predstavia Manchester a Inter. V jeho drese by si rozlúčkový zápas mohol zahrať kapitán slovenskej reprezentácie Milan Škriniar, ktorý po zranení chrbta už naplno trénuje.

Ilustračný obrázok k článku Finále Ligy majstrov vo futbale: Zahrá si aj Škriniar?
Zdroj: Pexels.com/Tom Fisk

Duel v tureckej metropole povedie Poliak Szymon Marciniak, ktorý viedol aj vlaňajšie finále MS v Katare. Milan Škriniar, ako je už dlhšie známe, sa po sezóne sťahuje z Milána do Paríža a tak by tento zápas mohol byť jeho rozlúčkovým v drese Nerazzurri. Na to, či bude na tak dôležitý zápas pripravený a či ho nakoniec tréner Simone Inzaghi zaradí na súpisku, si ešte pár dní budeme musieť počkať.

Takmer isté však je, že v tíme Manchestru nebude chýbať Erling Haaland, ktorého kúpa sa manažérovi Guardiolovi jednoznačne oplatila. Svojimi 36 gólmi vystrieľal tímu z Etihad Stadium titul v Premier league a fantastickú sezónu môže ukončiť titulom v Lige majstrov. Aj v tej je už dlhšie jasné, že sa Haaland stane kráľom strelcov, keď má pred finále na svojom konte už 12 gólov.

Cesta Interu do finále viedla cez mestského rivala

Inter si účasť vo finále zabezpečil v dvojzápase s ďalším milánskym klubom – AC Miláno. A výsledky oboch zápasov sú dôkazom toho, že úplne zaslúžené. Inter dokázal vyhrať v oboch dueloch, dal celkovo tri góly a neinkasoval ani raz. Postup si zabezpečil už v prvom zápase, ktorý ako hosťujúci tím vyhral po góloch Džeka a Mchitarjana 2:0. Postup potvrdili hráči minuloročného víťaza talianskej ligy v druhom zápase, v ktorom sa im podarilo udržať si čisté konto a gól Martíneza v 74. minúte bol rozlúčkovým z Ligy majstrov pre AC.

Real Madrid bez šance

Pre väčšinu divákov mimo Talianska bolo nepochybne atraktívnejšie druhé semifinále. V ňom sa The Citizens stretli s úradujúcim šampiónom Ligy majstrov Realom Madrid v repríze semifinále z minulého roka. Po remíze 1:1 v Madride, hráči Manchestru úplne rozobrali „Pusinky“ z hlavného mesta Španielska na svojom štadióne. Z tohtoročnej edície milionárskej súťaže sa Madridčania rozlúčili štvorgólovou nádielkou. Bielemu baletu sa síce podarilo eliminovať Haalanda, toho však zastúpili iní. O postupe sa rozhodlo už v prvom polčase, v ktorom dvakrát skóroval Bernardo Silva. Po prestávke sa do listiny strelcov zapísal ešte Manuel Akanji a debakel zavŕšil v nadstavenom čase Julián Alvárez. Angličania tak oplatili španielskemu zástupcovi vlaňajšie semifinálové vyradenie.

Finále jednoznačnou záležitosťou?

Manchester má za sebou mimoriadne úspešnú sezónu. Okrem titulu v Premier League vyhral aj prestížny FA Cup a favoritom je i v istanbulskom finále. Naopak, Interu obhajoba titulu v domácej súťaži nevyšla, miestenku do budúcoročnej Ligy majstrov si však zabezpečil tretím miestom za Neapolom a Laziom Rím.

Že by malo byť finále jednoznačnou záležitosťou dokazujú aj kurzy stávkových kancelárií. Napríklad na ifortuna.sk bol vypísaný počiatočný kurz na víťazstvo Manchestru 1,65 a na Inter až 6,2. Neskôr sa rozdiel v kurzoch ešte zvýšil.

Ako však vraví klasik, každý zápas sa začína od nula nula a futbalové výsledky nakoniec nie vždy korešpondujú s papierovými predpokladmi. Bez ohľadu na výsledok náš však 10. júna čaká nepochybne krásne vyvrcholenie najprestížnejšej futbalovej klubovej súťaže na svete.

Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a vzniku závislosti. Zákaz hrania hazardných hier osobám mladším ako 18 rokov.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Fortuna
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM