Futbal Šport

Finále Slovnaft Cup-u skončilo bujarými oslavami: Pokračovali aj v šatni, VIDEO

Dramatický zápas udržiaval divákov v napätí po celý čas. Rozhodnuté nebolo v riadnom hracom čase, ani po predĺžení. Trnava zdolala Žilinu až v rozstrele.

Zdroj: Dnes24.sk

Dlho očakávané finále pod Zoborom si prišlo pozrieť viac ako 6000 divákov. Fanúšikov Spartaka Trnava bolo počuť už od začiatku. Po výhre Trnavy zišli z tribún na trávnik, aby výhru oslávili so svojim tímom. Po minuloročnom úspechu úradujúcich majstrov Fortuna ligy a známom „Titul je náš“, si tento rok aj napriek nie veľmi vydarenej ligovej sezóne mohli hráči i fanúšikovia opäť víťazne zaspievať.

„Pohár je náš“ sa ozývalo ešte dlho po skončení zápasu.

Futbalisti FC Spartak Trnava sa stali víťazmi jubilejnej 50. edície Slovenského pohára – Slovnaft Cupu 2018/2019. V stredajšom finále v Nitre si zverenci trénera Michala Ščasného poradili s MŠK Žilina 4:1 v jedenástkovom rozstrele, keď v riadnom hracom čase i po predĺžení bol stav nerozhodný 3:3. Trnava si vybojovala miestenku v predkole nového ročníka Európskej ligy UEFA.

Trnava a Žilina sa stretli vo finále SP druhýkrát. Od ich prvého súboja o trofej ubehlo už 33 rokov, v ročníku 1985/1986 vtedajší Spartak TAZ Trnava zdolal v Prievidzi ZVL Žilina 1:0.

Trnave pripadol putovný pohár a zinkasuje prémiu 50 000 eur, zdolaný finalista si prilepší o 20 000 eur.

Hrdinom rozstrelu sa stal brankár Trnavy. „Je to neopísateľný pocit. Keď som bol mladší, tak som sníval, že by som si zachytal jedenástky aj v nejakom pohári, lebo to mám rád. Ďakujem trénerovi, že mi dal tú možnosť a budem si to pamätať do konca života," vyjadril sa Dobrivoj Rusov po zápase a dodal, že dúfa, že aj vďaka tomuto výsledku budú ľudia hodnotiť sezónu pozitívne.

Finále Slovnaft Cup-u medzi Spartakom Trnava a Žilinou
21
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM